Duda mi kaže 'Vraćaj se da čuvaš Džordana', a ja mislim 'Gde ću njega da čuvam'! Nije mi dao nijedan poen!
Milan Tomić se prisetio kako je igrao protiv Majkla Džordana, Foto: Beta/Zvonko Kučelin/Profimedia

pre 22 godine

Duda mi kaže 'Vraćaj se da čuvaš Džordana', a ja mislim 'Gde ću njega da čuvam'! Nije mi dao nijedan poen!

Trener Zvezde se prisetio kako je bilo igrati protiv najvećeg svih vremena

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Milan Tomić prisetio se igračkih dana i vremena kada se našao "oči u oči" sa najboljim svih vremena - Majklom Džordanom.

Bilo je to pre više od 20 godina kada su 1997. godine tada neprikosnoveni NBA šampioni, Čikago Bulsi, imali predsezonsku turneju po Evropi, a između ostalog igrali su i protiv Olimpijakosa čije boje je branio sadašnji strateg crveno-belih.

- Stiv Ker, Kukoč, Džordan...Za mene je to bio doživljaj. Kao klinac, kada sam gledao košarku, dobijali smo neke video kasete koje je neko donosio, ne znam odakle. Gledali smo Čikago Bulse. Odjednom, vraćaš film i kažeš ja igram protiv Džordana i čuvam Džordana. To je stvarno bio doživljaj - prisećao se Tomić gostujući u emisiji "U obruču" na "Arena sportu".

Ipak, kako kaže, svoj zadatak da sačuva "Letećeg Majka" je uspeo da odradi.

- Jedan od najboljih igrača i mislim da će se teško pojaviti takav igrač i u NBA i u evropskoj košarci. On leti, ima dvadeset koraka u glavi i u svom telu ispred drugih. Ne može se čuvati, ali mi nije dao ni jedan poen. Tokom meča ukupno preko mene, možda četiri. Kada je Nakić ušao da me zameni, a Džordan preko njega zaređa. Duda me odmah poslao nazad u igru. Kaže "vraćaj se da ga čuvaš", a ja mislim "gde ću njega da čuvam". Molio sam se Bogu samo njega da promašim - ispričao je Tomić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.