VOJSKOVOĐA SA VIZIJOM: Sergej Trifunović bi voleo da je legendarni NBA trener predsednik Srbije!
Sergej Trifunović je putem Tvitera poželeo da je NBA legenda na čelu Srbije, Foto: Beta / Dragan Gojić

I Amerikanci ga vole

VOJSKOVOĐA SA VIZIJOM: Sergej Trifunović bi voleo da je legendarni NBA trener predsednik Srbije!

Lider PSG je putem Tvitera izneo i razloge zašto bi voleo njega na čelu Srbije

Objavljeno: 16:31h

Sergej Trifunović, glumac i lider Pokreta slobodnih građana i protesta koji se širom Srbije organizuju protiv aktuelne vlasti, izneo je putem Tvitera svoju želju koga bi voleo da vidi na čelu naše države.

Glumac koji se trenutno nalazi u Koloradu, gde takođe organizuje proteste sa srpskom dijasporom u SAD, ne propušta da gleda i NBA utakmice, a u noći između ponedeljka i utorka ih je pratio nekoliko.

Osim one Denverove kojom je ekipa Nikole Jokića obezbedila plej-of, posmatrao je i veliki derbi zapadne konferencije između San Antonija i Golden Stejta u Teksasu, gde su Sparsi pobedili šampiona za 9. pobedu u nizu.

Sergej Trifunović bi voleo da je Greg Popović predsednik Srbije
Sergej Trifunović bi voleo da je Greg Popović predsednik Srbijefoto: AP

A na klupi Sparsa sedi Greg Popović, američki trener srpskog porekla koji obožava zemlju svojih predaka, skoro redovno je posećuje i ponosi se svojim korenima.

E upravo bi njega lider pokreta PSG voleo da vidi na čelu države Srbije kada bi to bilo moguće i njemu je posvetio svoj status na Tviteru.

- Jedan od najvećih savremenika je Greg Popović. "Ludi Srbin" je najšarmantniji, dubokoumni filozof, vojskovođa sa vizijom i najplemenitije ljudsko biće. Nestvarni amalgam Noama Čomskog, Dejvida Gilmura i Džona Hjustona. Kad bi Greg Popović bio predsednik Srbije - napisao je Trifunović na Tviteru.

Inače, Popović uživa veliku popularnost u SAD između ostalog i zbog svojih demokratskih stavova i čestog javnog kritikovanja politike Donalda Trampa, pa su čak brojni NBA ljubitelji isticali kako bi voleli da on jednog dana bude i predsednik Amerike.

Popović je legenda i ikona NBA, sa nadimkom "Ludi Srbin", a trenutno već 13 godina sedi na klupi San Antonija sa kojim je osvojio 5 šampionskih NBA prstenova, a obavlja i funkciju selektora američke reprezentacije koju je preuzeo posle Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Tri puta je proglašavan za trenera godine u NBA, a njegov tim se odlikuje proevropskim stilom košarke i svojim idejama i zamislima umnogome je uticao na najjaču ligu na svetu kakvu poznajemo danas.

Prošlog leta je boravio u Beogradu, gde je bio jedan od predavača i učitelja na košarkaškom kampu "Košarka bez granica" koji organizuju zajedno FIBA i NBA za mlade igrače.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.