NJEGA SU ČEKALI: Fantastični Jokić uveo Denver u plej-of posle 6 godina, ali su se navijači poklonili drugom igraču
Foto: AP

NBA

NJEGA SU ČEKALI: Fantastični Jokić uveo Denver u plej-of posle 6 godina, ali su se navijači poklonili drugom igraču

Srpski centar je novim dabl-dabl učinkom doneo pobedu svom timu koja garantuje borbu za šampionski prsten

Objavljeno: 08:35h

Denver je u plej-ofu posle 6 godina. Nikola Jokić uveo je svoj tim u odigravanje već sada i od ovog trenutka mogu potpuno da se koncentrišu za nastavak trke za prvo mesto na Zapadu sa Golden Stejtom.

Nagetsi su srušili Boston u Masačusetsu u najvažnije meču dosadašnjeg toka sezone za njih i tako stigli do 46. pobede.

Interesantno je da su toliko trijumfa ostvarili ukupno prošle godine kada im je jedan trijumf nedostajao za plasman u plej-of, a sada su izjednačeni sa šampionom Voriorsima i bore se za prvo mesto.

- Četiri godine idemo ka ovome, dve godine zaredom smo bili blizu, prošle sezone "kratki" za pobedu - rekao je Majkl Meloun posle meča.

Ogromna uloga i zasluge za sve to idu na račun Nikole Jokića koji je ove sezone još bolji nego prethodnih, kao uostalom i čitav tim iz Kolorada.

Srbin je prethodne noći u Bostonu stigao do novog dabl-dabl učinka sa 21 poenom, 13 skokova i 7 asistencija.

On je od prvog minuta bio taj koji je sa Vilom Bartonom (20 poena) počeo da zatrpava koš protivnika i već do poluvremenu je imao dvocifren broj skokova i poena.

Sjajnu podršku su im pružili i Heris sa 16 i Krejg sa 13, dok je u ekipi Seltiksa najbolji bio po običaju Kajri Irving sa 30 poena a Horford je ubacio 20.

Na kraju mora se pomenuti da je ovo bilo i posebno veče za navijače domaćih i jednog igrača Nagetsa - Ajzeu Tomasa koji se vratio u grad u kome je svojevremeno bio ikona.

Stajaće ovacije je dobio na početku utakmice i potpuno zasluženo, jer je on bio doveo ekipu do finala istočne konferencije, igrao utakmice iako mu je sestra poginula, da bi na kraju preko noći iznenada bio trejdovan za Kajrija Irvinga što je slomilo srce i njemu i navijačima Kelta.

- Imao sam tešku situaciju ovde kada mi je poginula sestra, čitav grad i organizacija su mi tada pomogli. Ljubav sam uvek osetio ovde, ali sada je to na nekom višem nivou. Prošao sam najgoru moguću situaciju u životu kada sam bio ovde, a oni su bili uz mene. Zato mi Boston znači mnogo - rekao je Tomas.

NBA, rezultati:

Klivlend - Detorit 126:119 Vašington - Juta 95:116 Boston - Denver 105:114 Toronto - Njujork 128:92 Oklahoma - Majami 107:116 San Antonio - Golden Stejt 111:105 Dalas - Nju Orleans 125:129 Finiks - Čikago 101:116 Portland - Indijana 116:98

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.