SRBIJA ZAKAZALA VIŠE NEGO JAK TURNIR PRED MUNDOBASKET: Orlovi izabrali teške rivale u kineskom gradu Šenjang!
Košarkaška reprezentacija Srbije (jedna od njenih verzija), Foto: Marina Lopičić

CILJ JE JASAN

SRBIJA ZAKAZALA VIŠE NEGO JAK TURNIR PRED MUNDOBASKET: Orlovi izabrali teške rivale u kineskom gradu Šenjang!

Tako se vežba za dolazak do neke od medalja...

Objavljeno:

Srbija je nedavno obezbedila plasman na Mundobasket u Kini, a potom dobila rivale u grupnoj fazi: Italiju, Angolu i Filipine.

Planovi za pripreme su već uveliko u nastajanju, a tim povodom zakazan je i sastanak, te pripremni turnir u Šenjangu, na kom će Srbija imati više nego jake protivnike.

Dueli sa Francuskom, Novim Zelandom i Italijom, sa kojom se sastaje i u grupi Svetskog kupa ne zvuče nimalo naivno i trebalo bi da posluže kao pravi reper toga gde se reprezentacija nalazi u datom momentu, veoma bitnom za sve u "zemlji košarke".

Dejan Tomašević
Dejan Tomašević foto: Dragan Kadić

Takođe, na tom sastanku Dejan Tomašević je dogovorio i potpisao protokol o saradnji KSS sa provincijom Lijaoning u kojoj živi 43.000.000 ljudi.

- Ideja je da naši treneri i sudije odlaze u Lijaoning i obučavaju Кineze, dok će mladi košarkaši i košarkašice iz najmnogoljudnije zemlje na planeti dolaziti u Srbiju i prolaziti obuku na našim košarkaškim kampovima. Inače, čelnici ovog grada su već bili u Srbiji i oduševljeni su našom zemljom, a kompletna provincija obožava košarku… Uostalom, njihov klub Lijaoning je prošle sezone bio šampion Кine - rekao je Dejan Tomašević.

Podsetimo, naša reprezentacija mečeve grupne faze će igrati u gradu Fošanu počevši od 31. avgusta, zaključno sa 4. septembrom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.