PARTIZAN NA ZVEZDU U POLUFINALU PLEJ-OFA: Crno-beli pali u Železniku uz incidente, Pejdž promašio šut za pobedu!
Đorđe Gagić se zaleteo da tuče Aleksandra Bursaća, Foto: Starsport©

ABA liga, 22. kolo

PARTIZAN NA ZVEZDU U POLUFINALU PLEJ-OFA: Crno-beli pali u Železniku uz incidente, Pejdž promašio šut za pobedu!

Sva dešavanja na meču u Železniku ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 19:11h

Partizan je izgubio u Železniku od FMP-a 73:72 i završio ligaški deo sezone ABA lige na 4. mestu na tabeli.

To znači da će sigurno u polufinalu plej-ofa igrati protiv Crvene zvezde koja je ubedljivo prva na tabeli.

Imali su crno-beli šansu za pobedu u ovom meču, ali je nju prokockao Markus Pejdž koji je preuzeo odgovornost na sebe u poslednjem napadu, nakon što je prethodno pogodio dve uzastopne trojke, međutim, treću nije uspeo.

Partizan je poražen od FMP-a
Partizan je poražen od FMP-afoto: Starsport©

Njegov šut završio je na obruču i FMP-u je pripala pobeda.

Bila je to čudna utakmica u Železniku, sa mnogo nervoze na obe strane, a posebno među domaćim igračima. Duel je obeležio i incident u finišu prvog poluvremena kada su isključeni Aleksandar Bursać i Đorđe Gagić nakon što je centar Partizana hteo da se fizički obračuna sa igračem domaće ekipe zato što mu je nešto dobacio.

Tada je FMP stekao i prednost od nekoliko poena zahvaljujući poenima sa linije penala usled nesportskih i tehničkih grešaka koje su dosuđene.

Aleksandar Bursać je takođe isključen
Aleksandar Bursać je takođe isključenfoto: Starsport©

Odličan je bio mladi Uskoković koji je pogađao kada je bilo potrebno za FMP, da bi u finišu odgovornost preuzeo i Duop Rit i u poslednjih 5 minuta on je odgovarao na koševe i trojke Partizana koje su tek tada proradile.

Ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj su koncentrisaniji i organizovaniji bili domaći.

Najefikasniji je bio Rit sa 16 poena, a pratio ga je Uskoković sa 15, dok je 13 ubacio Jeremić. Kod Partizana najbolji Lendejl sa 14 i Pejdž sa 13 poena.

Statistika FMP-a
Statistika FMP-afoto: Printscreen/aba-liga.com
Statistika Partizana
Statistika Partizanafoto: Printscreen/aba-liga.com

Partizan će tako i definitivno ići u polufinalu na Crvenu zvezdu, dok je drugi polufinalni par Cedevita Budućnost.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na meču u Železniku ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

ČETVRTA ČETVRTINA

Trojkom Markusa Pejdža Partizan pravi rezultatski preokret na četiri minuta pre kraja utakmice i vodi 65:53.

Odlično su igrali odbranu u prvih 6 minuta poslednje deonice crno-beli i dozvolili svega dva poena timu iz Železnika čiji su igrali uz to opterećeni i velikim brojem faulova, dok je sa druge strane veću odgovornost preuzeo na sebe Jaramaz sa 7 uzastopnih postignutih poena.

Proradio je šut Markusa Pejdža sa distance u poslednjim minutima, ali njemu odgovara Rit poenima iz reketa. Amerikanac je preuzeo odgovornost na sebe u poslednjem napadu, ali je njegov šut za pobedu završio na obruču.

Pobeda FMP-a 73:72.

TREĆA ČETVRTINA

Uspela je pažnja sa onog velikog incidenta u finišu prvog poluvremena da se prebaci na utakmicu i dešavanja na terenu. FMP i dalje čuva prednost koju je stekao .

Crno-beli imaju problema sa šutem sa distance, pogotovo za tri poena, gde je samo Renfro maltene pogađao, a ukupno su postigli 4 trojke iz 17 pokušaja. Deluje da osim Lendejla ima malo drugih raspoloženih igrača Andrea Trinkijeri.

Na drugoj strani odličan je mladi Uskoković koji je već stigao do 13 poena i 8 asistencija. Zahvaljujući njemu FMP je imao i +9, ali onda je usledio nekoliko grešaka koje su kaznili Pejdž i Renfro.

Šešlija je isključen zbog pet ličnih grešaka, a dobio je i nesportsku. Međutim, Uskoković sa zvukom sirene pogađa za 15 poen i rezultat 61:56 na kraju treće četvrtine.

DRUGA ĆETVRTINA

Veliki incident se dogodio pred kraj druge četvrtine. Đorđe Gagić je potpuno izgubio kontrolu i počeo da juri za Bursaćem, spreman da ga isprebija. Čak petorica saigrača je pokušavalo da obuzda centra Partizana koji je maltene jurio s jedne na drugu stranu pokušavajući da se dokopa igrača FMP-a.

Nikome nije bilo jasno šta se dogodilo tačno zbog čega je ovako bio kivan Gagić. Sve se dogodilo posle jednog običnog faula Bursaća nad Renfroom i onda je samo Gagić "poludeo".

Uglavnom, sudije su isključile Bursaća što znači da je nešto verovatno rekao ili uvredio centra Partizana zbog čega je ovaj izgubio kontrolu. Zbog toga je na kraju i Gagić isključen posle nekoliko minuta sudijskog većanja.

Što se tiče samih dešavanja na terenu, FMP odlazi sa prednošću na odmor usled tehničke i isključenja Đorđa Gagića, pa su iskoristili penale koje su dobili.

Domaćin ima šest poena prednosti, 45:39.

PRVA ČETVRTINA

Čvrsta utakmica sa malo koševa u prvih 10 minuta. FMP vodi posle prve četvrtine 18:17.

Silno motivisan je Uskoković koji je bio glavni pokretač većine akcija FMP-a u ovom periodu. Pokrenuo je svoju ekipu sa nekoliko koševa, a trojke su postigli i Rit i Bursać i to je razlog zašto FMP ima minimalnu prednost, dok je s druge strane Zagorac raspoložen za igru.

17.00 - Počeo je meč u Železniku.

Sastav FMP Železnika
Sastav FMP Železnikafoto: aba-liga.com
Sastav Partizana
Sastav Partizanafoto: aba-liga.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.