JOKIĆU, MAJSTORE KOŠARKE! Nigde ga nije bilo skoro ceo meč, a onda je pogodio za pobedu u poslednjoj sekundi!
Nikola Jokić je postigao koš za pobedu u poslednjoj sekundi, Foto: AP

NBA

JOKIĆU, MAJSTORE KOŠARKE! Nigde ga nije bilo skoro ceo meč, a onda je pogodio za pobedu u poslednjoj sekundi!

I ujedno pokazao Dončiću ko je i dalje glavni u NBA

Objavljeno: 08:42h

Veliki i neverovatni Nikola Jokić! Srbin je doneo pobedu Denveru protiv Dalasa 100:99 u poslednjoj sekundi utakmice.

Uh kakav triler je to bio u "Pepsi centru" u Koloradu i ponovo čitav grad i čitava jedna država u SAD kao svog heroja slavi srpskog košarkaša.

A Nikola Jokić sve više staje uz rame najvećim igračima magične igre pod obručima, pogotovo sa onim što kada i nema svoje veče i ne ide mu, ipak pogodi šuteve koji odlučuju pobednika.

Nikola Jokić i Huan Ernangomez grle Luku Dončića pre utakmice
Nikola Jokić i Huan Ernangomez grle Luku Dončića pre utakmicefoto: AP

A upravo tako je bilo prethodne noći u susretu Nagetsa i Maveriksa. Malo toga je išlo od ruke srpskom centru, nije se uopšte ni upisao u strelce do poslednje četvrtine, dok je nemilosrdni Luka Dončić na drugoj strani bušio Nagetse.

Učinilo se da će Mavsi napraviti iznenađenje kada su poveli 12 razlike na nekih 6 minuta do kraja, ali tada se u meč uključuje Džoker.

Uz pomoć saigrača topi prednost Dalasa i ulazi se u dramatičan finiš i neizvesne poslednje sekunde.

Dončić na 5 sekundi pre kraja izvodi svoju magiju i zakucava uz faul, ali promašuje dodatno slobodno bacanje. Denver ima priliku za poslednji šut, lopta ide na najboljeg igrača, Jokić je uzima na liniji za tri poena, približava se još malo košu Dalasa, ispaljuju hitac u poslednjoj sekundi i BAM! Ušla je, pobeda Denvera 100:99, svi trče u zagrljaj momku iz Sombora dok navijači slave na tribinama.

Na kraju je meč završio sa postignutih 11 poena, 14 uhvaćenih lopti i 8 asistencija. Najbolji u njegovom timu bio je Pol Milsap sa 33 poena.

Sa druge strane, Dončić je ponovo nedostajala jedna asistencija za novi tripl-dabl, 24 poena, 11 skokova i 9 asistencija.

NBA, rezultati:

Indijana - Oklahoma 108:106 Orlando - Klivlend 120:91 Boston - Sakramento 126:120 Toronto - LA Lejkers 111:98 Juta - Minesota 120:100 Denver - Dalas 100:99

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.