NE SMEMO DA SE ZADOVOLJIMO SREBROM: Bogdan i Bjelica uglas prete Amerima pred Mundobasket u Kini!
Bogdan i Bjelica u dresu reprezentacije, Foto: Dado Đilas

IMAMO MOŽDA i NAJBOLJI TIM

NE SMEMO DA SE ZADOVOLJIMO SREBROM: Bogdan i Bjelica uglas prete Amerima pred Mundobasket u Kini!

- Mnogo je lakše sa našim ljudima. Na početku sezone Vlade Divac i Peđa Stojaković su prepoznali šta ja mogu - istakao je Bjelica

Objavljeno:

Kada jedan srpski tim gostuje u Vašingtonu, znate da će koji dan kasnije na „Glasu Amerike“ iskočiti intervju sa nekim od naših internacionalaca u NBA. S obzirom da su Vizardsi ugostili Sakramento pre dva dana, jasno je bilo da će Braca Đorđević, novinar „Glasa Amerike“, objaviti priču sa Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom, piše Basketballsphere.

Asovi Kingsa govorili su o snovima o plej-ofu, uživanju u glavnom gradu Kalifornije i, naravno, reprezentaciji.

- Mislim da sam zaslužio novu priliku - počeo je priču Bjelica.

- Mnogo je lakše sa našim ljudima. Na početku sezone Vlade Divac i Peđa Stojaković su prepoznali šta ja mogu da donesem ekipi i odmah sam se prilagodio i tako da stvarno uživam ovde. Nema nervoze ili stresa zašto ne igram, ili razmišljanja „trebalo bi da igram više s loptom“… Jednostavno, po prvi put sam srećan u NBA i drago mi je što sam deo novog Sakramenta.

Nemanja Bjelica
Nemanja Bjelica foto: EPA/Erick S Lesser

Pre dve sedmice Kingsi su bili na korak od osmog mesta, ali su usledili bolni porazi na po jednu loptu koji plasman u doigravanje sada čine mnogo težim zadatkom.

- Borićemo se ovih mesec dana i razmišljati samo o plej-ofu i da li će Klipersi i San Antonio da padnu. Na početku sezone, ne znam da li nam je neko prognozirao više od 20 pobeda, tako da premašili ta predviđanja, ali ima još, može dosta da se promeni. Borimo se za osmo mesto, ali ova ekipa stvarno ima svetlu budućnost sa svim talentima i, kao što sam rekao, drago mi je što sam deo tima. Voleo bih i da završim ovde. Stvarno, konačno sam našao ekipu, ljude i organizaciju koji mi veruju. Osećam se dobro, imamo sjajnu grupu mladih igrača i za dve-tri godine ovaj tim će biti ozbiljan problem na Zapadu.

Bogdan Bogdanović se apsolutno slaže sa saigračem iz reprezentacije i kluba.

- Dobra sezona, mada iz neke sportske perspektive ne možemo da budemo skroz zadovoljni. Ipak smo mi egomanijaci, želimo uvek više, takmičari smo, tako da sigurno nismo baš prezadovoljni. Ali kada se završi sezona, kada pogledamo rezultat i uporedimo ga sa prošlom godinom, mislim da smo napravili mali skok. Ova ekipa ima budućnost, to smo dokazali. Sada treba videti kako napraviti još veći skok. Iako je sada plej-of malo dalje, još se nadamo. Nada umire poslednja, borimo se do kraja - ističe srpski bek.

Bogdanović ne krije da je izuzetno zadovoljan i inidividualnim napretkom.

- Trenutno nisam na nekom najboljem šuterskom nivou, ali to ima veze i sa promenama u ekipi. Povrede su me malo omele u početku, kao i promene u rotaciji. Uvek sam više gledao da pobedimo, nisam se bavio svojom statistikom. Tako da sam zadovoljan ali može uvek bolje.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović foto: AP

Tokom leta nas očekuje Svetsko prvenstvo u Kini. Tandem Sakramenta je oslonac ekipe.

- Stvarno sa ponosom mogu da kažem da, kako sada stvari stoje, posle Amerike imamo najbolji tim ne krije Bjelica.

- Nije to sad ono: „E, ako ne napravimo rezultat, ne osvojimo zlato, srebro ili bronzu, ili ako ispadnemo u prvom krugu, sad smo najgori!“ Ne. Samo kažem da je na papiru konačno došlo naše vreme da imamo najbolju reprezentaciju. Mnogo toga treba da se poklopi da bi se napravio uspeh, da sada ne ulazimo dublje. Drago mi što ću opet biti deo reprezentacije i što konačno uživam u košarci - kaže Bjelica, a Bogdanović dodaje:

- To smo izgradili našim igrama prethodnih godina i nadam se da ćemo ostati na nivou. Ako budemo u mogućnosti da napravimo i šampionski rezultat, za pamćenje. Sve do sad je bilo uspešno, super, ali ipak ne treba se zadovoljavati srebrom. To je sada daleko, ima dosta vremena, da počnu pripreme i da se završi ova sezona. Trenutno mi nije glava tamo… Da završimo sezone zdravi, da budemo onako željni, gladni i biće sve u redu.

Bjelici će to biti prvo veliko takmičenje još od 2015, godine.

- Igrao sam prošlog leta kvalifikacije – podseća „Beli“. – Samo da budem zdrav. Stvarno, igraću za reprezentaciju i jedva čekam da malo budem ono što jesam. To mogu samo u reprezentaciji. Da bi ostao ovde moraš da shvatiš ovo kao posao, a reprezentacija je stvarno zadovoljstvo i ne može da se poredi sa NBA. Jedva čekam, verovatno kao i svi koji su deo reprezentacije. Imamo sjajnu ekipu i mislim da je ova generacija zaslužila jedno zlato na ovim velikim takmičenjima što dolaze. Imao sam težu povredu pre dve godine i nije fraza kada kažem - samo da smo zdravi. Da svi završe sezonu, da budu uspešni, a potom, videćemo šta nam leto donosi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Basketballsphere)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.