TAKO SE SA RASISTIMA OBRAČUNAVAJU U NBA: Divljak koji je vređao Vestbruka dobio doživotnu!
Rasel Vestbruk je ušao u svađu sa navijačem koji ga je vređao, Foto: AP

Surovo, kako i treba

TAKO SE SA RASISTIMA OBRAČUNAVAJU U NBA: Divljak koji je vređao Vestbruka dobio doživotnu!

Zabrane se ne odnosi samo na utakmice, već za bilo koji događaj koji se održava u dvorani "Vivint smart"

Objavljeno: 10:29h

Sa huliganima, rasistima i bilo kakvim drugim izgrednicima u NBA nema rasprave, niti prema ima bilo kakve milosti. Sve se rešava po kratkom postupku.

A baš to je uradila Juta sa "navijačem" koji je na sraman način vređao i pokušao da ponizi Rasela Vestbruka prilikom nedavne utakmice između dva kluba.

Ovaj rasistički raspoloženi "fan" je uvredio plejmejkera Oklahome tako što mu je rekao da "klekne kao što su to činili i njegovi preci" što je razgnevilo igrača koji je bio spreman i da se fizički obračuna s njim.

Ali za time nije bilo potrebe, a ovaj "navijač" je za svoj rasistički ispad kažnjen tako da će se celog života kajati zbog izgovorenih reči koje mu više nikada neće pasti na pamet.

Juta je zvanično saopštila da je izgrednik vrlo brzo identifikovan zahvaljujući kamerama u dvorani i svedocima i kazna za njega je surova - doživotno neće smeti da dođe na utakmice "džezera".

Njemu je zabranjen ulazak u "Vivint smart" arenu za sve događaje do kraja života.

- Kod nas nema mesta za lične napade i nepoštovanje. Svi imaju pravo da uživaju u igri u bezbednom, pozitivnom i inkluzivnom okruženju. Napadno i uvredljivo ponašanje nije u skladu sa našim načelima. Imamo odgovornost i prema igri samoj, ali pre svega jedni prema drugima kao ljudska bića. To je uvek bilo i biće naš odnos prema sportu - rekao je Stiv Starks, predsednik Jute.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.