SABONIS ILI JOKIĆ? MA, TO VAM JE ISTO: Neverovatna koincidencija, isti potezi, košarkaška inteligencija - čarolija!
Jokić ili Sabonis?, Foto: EPA, Printscreeen

nba

SABONIS ILI JOKIĆ? MA, TO VAM JE ISTO: Neverovatna koincidencija, isti potezi, košarkaška inteligencija - čarolija!

Endemska vrsta košarkaša

Objavljeno: 13:41h

NBA košarka nas je navikla na fizikalije, na mišiće, na skokove poput kengura, na surovu snagu, ali najjačoj ligi na svetu kao da na trenutke nedostaje istinkse košarkaške magije.

Nadmudrivanje protivnika, prodavanje trika, fore, asistencije bez gledanja - to je ipak odlika evropskih igrača. Naravno, ima izuzetaka, ali Evopljani imaju to nešto, što ih odvaja od Amera.

Plejmejker u telu centra - znamo da vam odmah na pamet pada naš Nikola Jokić, ali setite se Arvidasa Sabonisa.

Mlađi će morati da pogledaju snimke, ali oni nešto stariji znaju o čemu pričamo. Legedna svetske košarke, čovek koje je izgledao kao da ne može da potrči, ali kada bi uzeo loptu u ruke nastala bi košakaška čarolija.

Ako možemo da mu tražimo naslednika u NBA ligi to je onda bez sumnje naš Nikola Jokić. Srbin je već sa 24 godine napravio impozantne stvari u najjačoj ligi sveta i ako nastavi ovako može da dostigne neslućene visine.

Jedan od onih koji poštuju njegovu igru jeste i legendarni plejmejker Čonsi Bilaps koji je sa Detroitom osvojio titulu 2004. godine, a uz to je igrao i u Nagetsima. - Nikola Jokić je jedinstven igrač. Volim poređenja sa igračima koji su nastupali kada sam ja počinjao u ligi, tako da sam u to vreme voleo Arvidasa Sabonisa i uvek sam govorio da bih voleo da ga vidim u njegovim najboljim godinama i izdanju. Mislim da to vidimo sada u Nikoli Jokiću. Ima mnogo sličnosti - istakao je legendarni Amerikanac.

JOKIĆ = SABONIS #nikolajokic #denver

Објава коју дели Vladan Tegeltija (@vladantegeltija) дана

- Nijedan od njih nije mogao da trči, ni da preskoče papir, ali imaju te vešte poteze pod košem. Sjajno igraju 'pik en pop', šutiraju trojke, a takođe imaju viziju elitnog plejmejkera - hvalio je Bilaps dvojicu košarkaša.

Sabonis je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine sa Sovjetskim savezom, takođe je bio i prvak sveta 1982. godine, dok mu je u klupskoj košaci najveći uspeh osvajanje Evrolige sa Real Madridom. U NBA lig nastupao je za Portland, iaoje prvobitno izabran od strane Atlanta Hoksa kao 77. pik (1985. godine), ali je izbor poišten jer je imao manje od 21 godine, pa jga je Portland godinu dana kasnije izabrao kao 24. pika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.