KSS ODLUČIO: Košarkaši dobili nove selektore!
Igor Rakočević, Foto: Saša Pavlić Koky

izbor

KSS ODLUČIO: Košarkaši dobili nove selektore!

Srpske kadete sa novim selektorom očekuje pohod na medalju na Evropskom prvenstvu u Udinama od devetog do 17. avgusta

Objavljeno:

Potpredsednik Košarkašakog saveza Srbije Igor Rakočević predložio je, a Upravni odbor KSS odredio petoricu trenera mlađih kategorija reprezentacije Srbije.

Kadete, odnosno momke do 16 godina vodiće nekadašnji trener Crvene zvezde i pomoćnik Dušana Ivkovića u reprezentaciji Srbije Saša Nikitović. On je ove sezone vodio ljubljansku Olimpiju koja nije ispunila očekivanja sa početka sezone i uz Krku je na začelju ABA lige.

Saša Nikitović
Saša Nikitović foto: Starsport©

Srpske kadete sa novim selektorom očekuje pohod na medalju na Evropskom prvenstvu u Udinama od devetog do 17. avgusta.

Selektor juniora (do 18 godina) biće Slobodan Klipa. Nekadašnji trener Beopetrola i FMP-a i sadašnji šef struke juniora Crvene zvezde vodiće i Srbiju na EP u Volosu (Grčka) od 27. jula do četvrtog avgusta.

Slobodan Klipa
Slobodan Klipa foto: Fonet

Aleksandar Bućan je izabran da selektira generaciju do 19 godina. Njegove igrače na Kritu očekuje Svetsko prvenstvo od 29. juna do sedmog jula. Bućan je prekomandovan sa mesta trenera juniora sa kojima je prošlog avgusta postao šampion Evrope.

Mladu reprezentaciju Srbije će na EP u Tel Avivu (Izrael) voditi Oliver Popović (13 - 21. jul), dok je Miodrag Rajković trener koji će biti na čelu ekspedicije univerzitetske selekcije Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.