EL: Žaligiris unakazio Gran Kanariju, a Darušafaka nastavlja da se bruka, Real ponovio finale iz Arene, Bajern tone
Evroliga, Foto: Fonet

evroliga, 25. kolo

EL: Žaligiris unakazio Gran Kanariju, a Darušafaka nastavlja da se bruka, Real ponovio finale iz Arene, Bajern tone

Pitanje pobednika se nije postavljalo gotovo ni u jednom minutu, pošto je Panatinaikos od starta meča kontrolisao duel

Objavljeno:

Košarkaši Žalgirisa pobedili su večeras Gran Kanariju u svojoj ,,Žalgirio areni” sa 98:64 u utakmici 25. kola Evrolige.

Žalgiris je došao do sigurne i ubedljive pobede, što im je olakšao i protivnik koji je veoma loše šutirao večeras, posebno za tri poena.

Za igrača utakmice proglašen je Edgaras Ulanovas koji je postigao 18 poena u dresu Žalgirisa, dok se u suprotnom taboru istakao Markus Erikson sa 13 poena. Nikola Radičević je meč okončao sa tri poena i šest asistencija.

Košarkaši Panatinaikosa
Košarkaši Panatinaikosa foto: EPA/Panagiotis Moschandreou

Košarkaši Panatinaikosa ubedljivo su savladali ekipu Darušafake u Istanbulu rezultatom 91:67 u utakmici 25. kola Evrolige.

Pitanje pobednika se nije postavljalo gotovo ni u jednom minutu, pošto je Panatinaikos od starta meča kontrolisao duel.

Sjajno dabl-dabl veče imali su Nik Kalates (10p, 11sk) i Georgios Papajanis (14p, 12sk), ali epitet najefikasnijeg u redovima Panate odneo je Janis Papapetru sa 18 poena. U timu Darušafake istakao se Toni Daglas sa 14 poena.

foto: EPA/Jim Hollander

Košarkaši Makabija pobedili su Bajern u Minhenu rezultatom 77:70 u 25. kolu Evrolige.

Makabi je ostvario drugu ovosezonsku pobedu nad Bajernom, posle nešto "tesnije" u Tel Avivu, kojom je obezbedio bolji međusobni skor nad Bavarcima pred moguće ukrštanje u borbi za plej-of Evrolige.

Makabi su do pobede predvodili Skoti Vilbekin sa 19 poena i šest asistencija i Tarik Blek sa 14 poena i sedam skokova. Pored njih, Majkl Rol je upisao 11, a Džon Dibartolomeo deset poena. U Bajernu su samo dva igrača bila dvocifrena, Derik Vilijams sa 17 i Danilo Bartel sa 16 poena. Od srpskih igrača, Stefan Jović je imao devet poena i pet asistencija, Nemanja Dangubić devet poena i dva skokva, a Vladimir Lučić tek po dva poena i uhvaćene lopte.

foto: EPA

Real je na svom terenu nadigrao Fenerbahče i pobedio ga sa 101:86 u 25. kolu Evrolige.

Efikasnu partiju videli smo od Entonija Rendolfa, koji je imao 21 poen. Odlično je odigrao i Serhio Ljulj, koji je imao 17 poena i 11 asistencija. Džejsi Kerol je imao 12, a Valter Tavares 11 poena i pet skokova.

Najbolji kod gostiju bio je Kostas Slukas sa 15 poena i sedam asistencija, a pratili su ga Marko Gudurić i Jan Veseli sa 12, te Bobi Dikson i Nikoli Meli sa po 11 poena. Nikola Kalinić je odigrao samo 14 minuta i za to vreme došao do po jednog poena i asistencije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.