JOKIĆ POKVARIO PROSLAVU LEBRONU, DENVER NAPADA PRVO MESTO: Sakramento pao u drami, BOGDANOVIĆ SOLIDAN! (VIDEO)
Nikola Jokić igra sezonu karijere, Foto: AP/David Zalubowski

nba liga

JOKIĆ POKVARIO PROSLAVU LEBRONU, DENVER NAPADA PRVO MESTO: Sakramento pao u drami, BOGDANOVIĆ SOLIDAN! (VIDEO)

LeBron je na ovoj utakmici prestigao Džordana po broju poena postignutih u karijeri

Objavljeno:

Denver Nagetsi i Nikola Jokić su ponovo samo na korak od prvog mesta na Zapadu, pošto su sinoć pobedili i ponizili Lejkerse LeBrona Džejmsa sa 115:99.

Nikola sinoć nije imao šutersko veče (za 35 minuta postigao je samo 12 poena, uz šut 3-5 iz igre, 0-1 za tri i 6-8 sa linije penala), ali je zato zabeležio 17 skokova, 8 asistencijai 3 ukradene lopte.

U timu Denvera dobri su bili i Vil Barton sa 23 poena, Geri Haris i Džamal Marej sa po 19 i Pol Milsap sa 16, dok je kod Lejkersa jedini nešto igrao LeBron Džejms, koji je utakmicu završio sa 31 poenom, 7 skokova i 7 asistencija.

Utakmica će biti zabeležena po tome što je na njoj Džejms prestigao Majkla Džordana na listi strelaca NBA lige (Džordan je postigao 32.292 poena u karijeri, LeBron od sinoć ima više - 32.311). Sada su ispred Džejmsa samo nedostižni Karim Abdul Džabar (38.387) i Karl Meloun (36.928) i dostižni Kobi Brajant (33.643 poena u karijeri).

Denver (43-21), koji sada ponovo zaostaje samo jednu pobedu za Golden Stejtom (44-20), imao je ogromno vođstvo u prvom poluvremenu, ali su Lejkersi u trećoj četvrtini stigli na samo dva poena minusa.

Na sreću Nagetsa, tada stvari u svoje ruke uzimaju Geri Haris i Nikola Jokić i ključnim koševima osiguravaju novi trijumf tima sa planine.

Bogdan Bogdanović odigrao je solidno u tragičnom porazu Sakramenta od Bostona (111:109), i za 28 minuta postigao je 14 poena, uz šut 5-9 iz igre (4-6 za tri poena) i imao 4 skoka i 3 asistencije. Na žalost domaćih navijača, Bogdan je krajem utakmice zabeležio 6. faul i morao je napolje.

Drugi Srbin u Kingsima, Nemanja Bjelica, igrao je 30 minuta i postigao 5 poena, uz 5 skokova i 5 asistencija, ali i 2 asistencije, 2 blokade i 1 ukradenu loptu.

Utakmicu je rešio Gordon Hejvord, koji je na kraju utakmice pogodio najbitniji koš na utakmici, iako je u prethodnom napadu Kingsa faulirao Badija Hilda kad je šutirao za tri poena, i mogao da košta Boston skupo.

Hild je izjednačio rezultat, ali Hejvord se zatim iskupio i postigao pobedonosni koš.

Harison Barns je onda pokušao da trojkom donese pobedu Kingsima, ali je promašio.

U timu Bostona Džejson Tejtum je postigao 24 poena, Al Horford 21 poen, 11 skokova i 7 asistencija, a Hejvord je završio sa 12 poena.

Kod Kingsa bolji od ostalih bili su Barns sa 24 i Badi Hild sa 23 poena.

Evo partije Bogdana Bogdanovića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.