VUJOŠEVIĆ PREŠAO U ZVEZDU DA BI SE OSVETIO PARTIZANU ZA NEISPLAĆENE ZARADE: Vrlo rado sam otišao tamo!
Duško Vujošević, Foto: Printscreen/Crno-beli svet/Youtube

CRNO-BELI SVET

VUJOŠEVIĆ PREŠAO U ZVEZDU DA BI SE OSVETIO PARTIZANU ZA NEISPLAĆENE ZARADE: Vrlo rado sam otišao tamo!

Veoma interesantno otkriće bivšeg trenera crno-belih

Objavljeno: 14:03h

Duško Vujošević - čovek koji zaista nema nijednu jedinu dlaku na jeziku.

U emisiji Crno-beli svet pričao je o mnogim stvarima, a osvrnuo se na mnoge stvari iz svoje karijere:

Sa 27 godina postao je trener prvog tima Partizana, ali je i pre toga imao uspeha trenirajući mlađe kategorije.

- Na plejmejkeru su tada bili Đorđević i Obradović, zatim, Nakić, Grbović, Paspalj, Savović, Divac, Danilović nije bio registrovan. Veoma mlada i talentovana ekipa. Kako nisam imao talenta da budem igrač u Partizanu, meni je to strašno teško palo, ali sam osećao da ću na neki način da se vratim. Za trenera je potrebna druga vrsta znanja. U velikom broju slučajeva, velike zvezde se razmaze, jer nisu spremne da se žrtvuju i rade i to im postane hendikep kao trenerima. Meni jeste prednost što sam rano počeo kao trener. Ja sam već imao odlične rezultate, u Crvenoj zvezdi sam bio sa pionirima, pa sa OKK Beogradom u kadetima prvak Jugoslavije, pa prvak Jugoslavije sa Partizanom... Ali, nisam naučio da se zdravstveno zaštitim. Kakvu karijeru bih imao da sam 20 godina kasnije oboleo od šećera. To je jedan od razloga zbog kojih nisam učio ni engleski jezik. U školi sam učio ruski i nemački kao drugi jezik, a kada sam počeo da vodim prvu ekipu posle juniora, to me je potpuno obuzelo, nije ostavilo vremena ni za šta drugo - objašnjava Vujošević.

.Novinar Đorđe Vukadinović postavio mu je još jedno interesantno pitanje. Radi se o tome da su Grobari oprostili i "izdaju" i flert sa Crvenom zvezdom, koju je trenirao tamo negde početkom 90-ih.

- Ono su bila drukčija vremena. Ja sam te godine posle Španije se vratio u Partizan. Malo je falilo da crno-beli ispadnu te godine iz lige. Da ne pominjem ko je vodio tim tada, jer je u pitanju moj prijatelj. Kada sam se vratio, postavljen je cilj da uđemo među 4, ušli smo i u finale plej-ofa. Posle toga, oni su, imajući konflikt sa jednim od glavnih igrača, gde nisam naišao na saradnju kluba da to bude rešeno na najbolji mogući način. Tada su mi rekli da bi bilo moralno da ponudim ostavku. Ponudio sam je, oni su prihvatili, a kasnije su opravdali tu smenu jer su postali prvaci Evrope. Međutim, ja im nisam baš oprostio, nisu ispoštovali dogovor, neke materijalne obaveze koje su imali. Na poziv Zvezde, otišao sam tamo vrlo rado, iz neke želje da se na neki način osvetim. Igrali smo finale plej-ofa, izgubili od Partizana, ali je ta ekipa posle dva puta bila prvak one krnje Jugoslavije - otkrio je popularni Dule.

Potom se vrtio još nekoliko godina unazad i otkrio je na kojoj je poziciji igrao kao košarkaš Partizana.

- Pokušavao sam da igram neku 'dvojku' ali nije to bilo uspešno - priznao je Vujošević.

Sve šta je pričao možete da pogledate u priloženom video snimku emisije Crno-beli svet.

Krajnje interesantan razgovor...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.