MICOVOVA STRELA PRAVO U ŠVEDOVO SRCE: Nezaustavljivi Kalinić nosio Fener, Makabi pregazio Darušafaku, Panata silno!
Vladimir Micov smiren kada je najpotrebnije, Foto: EPA

24. kolo evrolige

MICOVOVA STRELA PRAVO U ŠVEDOVO SRCE: Nezaustavljivi Kalinić nosio Fener, Makabi pregazio Darušafaku, Panata silno!

Baskonija juri osmu poziciju koja vodi u plej-of

Objavljeno: 23:05h

Košarkaši Emporio Armanija savladali su Himki u Moskovskoj Regiji u 24. kolu Evrolige 90:88 i napravili veliki korak ka plasmanu u plej-of elitnog klupskog takmičenja.

Himki, pojačan povratnikom Švedom, koji je zaigrao posle duge pauze zbog povrede, bio je superioran do sredine treće četvrtine. Ekipa iz Podmoskovlja je u 24. minutu imala 14 poena prednosti (65:51) i tu je stala.

Usledio je povratak Manekena, trajala je neizvensa borba, a Himki je imao koš prednosti na početku poslednjeg minuta, ali je Vladimir Micov 42 sekunde pre kraja pogodio ključan šut i doneo pobedu svojoj ekipi.

Džejms je sa 16 poena bio najefikasniji kod pobednika, Micov je dodao 15 poena, a Nemanja Nedović je postigao sedam poena. U Himkiju je Šved bio najefikasniji sa 23 poena, Malkolm Tomas je postigao 17 poena, dok je Stefan Marković stao na dva poena.

Fenerbahče je ubedljivo pobedio Efes u svojoj dvorani rezultatom 84:66.

Izabranici Željka Obradovića prikazali su sjajnu partiju, od početka su kontrolisali meč i lagano ga priveli kraju.

Odličnu rolu imao je Nikola Kalinić, koji je na svoj konto sakupio čak 15 poena, uz sjajan šut iz igre igre 3/6 za dva i 3/4 za tri poena. Marko Guduirć je takođe bio odličan, postigao je 11 poena, dok je najefikasniju u redovima turskog šampiona bio Kostas Slukas sa 17 poena.

Ovim trijumfom Fener je obezbedio jedno od prva četiri mesta i imaće zasigurno prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Makabi nastavlja trku za mesto među najboljih osam timova u Evroligi. Lako i ubedljivo su savladali Darušafaku – 77:58 (18:10, 20:13, 17:18, 20:17).

Od starta je domaćin krenuo furiozno, meč je započeo seriom 9:0, a već u šestom minutu je prednost bila dvocifrena (12:2).

Kako su dobro igrali domaći najbolje govori i to da Skoti Vilbekin nije morao da se “uključuje”, pošto za 15 minuta nije postigao nijedan poen.

Baskonija je uoči duela protiv Žalgirisa bila pod pritiskom. Rezultati Armanija i Makabija naterali su tim iz grada gde će se ove sezone održati fajnal for da u okršaju protiv Žalgirisa ima imperativ pobede. Posle 40 minuta igre, san igrača ekipe iz Vitorije i dalje živi: Baskonija – Žalgiris 80:73 (17:12, 23:13, 19:27, 21:21).

U poslednjem meču večeri Panatanaikos je na gostujućem terenu savladao Gran Kanariju i to vrlo ubedljivo - 99:80.

Najefikasniji u pobedi Zelenih bio je Kit Lengford sa 18 ubačenih poena, pratio je ga Nik Kalates sa 17. Kod poraženij istakao se Havijer Rabaseda sa 21 postignutim poenom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.