NEK' NAM NA TERENU POKAŽU DA SU BOLJI: Sale Đorđević već sada poručuje - idemo na zlato u Kini!
Aleksandar Saša Đorđević ne krije koji su ciljevi srpske reprezentacije, Foto: Starsport©

TO mu je i breme

NEK' NAM NA TERENU POKAŽU DA SU BOLJI: Sale Đorđević već sada poručuje - idemo na zlato u Kini!

Selektor Srbije ne može protiv sebe i onoga što je u njega usađeno još dok je bio igrač

Objavljeno:

Srbija je kako tako uspela da prebrodi kvalifikacije i pobedom u poslednjem meču nad Izraelom obezbedila plasman na Mundobasket u Kini ove godine.

"Orlovi" u najmnogoljudniju zemlju sveta stižu kao vicešampioni planete i ponavljanje tog uspeha iz 2014. godine je jedan od ciljeva nacionalnog tima.

To je otvoreno rekao i selektor Aleksandar Saša Đorđević u intervjuu za "Politiku", gde je naveo da u njegovim sportskim genima se podrazumeva napad na medalju.

Aleksandar Saša Đorđević najavljuje napad na zlato
Aleksandar Saša Đorđević najavljuje napad na zlatofoto: Starsport©

- Medalja je oduvek bila cilj naše reprezentacije, to breme nosim još iz mladih igračkih dana. Isto tako od prvog dana na mestu selektora Srbije naglašavam da je naša dužnost da idemo na medalju. I to ne na bilo koju, već na zlatnu. Ako nam neko na terenu pokaže da je bolji, svaka mu čast - rekao je Đorđević.

U finalu pre 5 godina, ali i u finalu Olimpijskih igara smo gubili od prejake selekcije Amerike, međutim, Đorđević veruje da će jednog dana i toj njihovoj seriji osvajanja zlata doći kraj.

Aleksandar Saša Đorđević veruje i da će pobedama Amerikanaca doći kraj
Aleksandar Saša Đorđević veruje i da će pobedama Amerikanaca doći krajfoto: Starsport©

- Znam da svima deluje da su Amerikanci nedodirljivi, ali svojevremeno sam rekao našim igračima: “Neko će ih pobediti, zašto to ne bi bila Srbija?”. Time sam im jasno stavio do znanja o čemu razmišljam - dodao je selektor.

Mundobasket u Kini se igra od 31. avgusta do 15. septembra. Pre toga će 16. marta biti obavljen žreb grupa, a Srbija će biti među nosiocima zajedno sa reprezentacijama Kine, SAD, Španije, Francuske, Argentine, Litvanije i Grčke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.