NULA SEKUNDI NA TERENU, JEDNA IZGUBLJENA LOPTA: Statistički podaci zbog kojih ćete pomisliti da ste poludeli!
Demijan Lilard, Foto: EPA/Steve Dipaola, Ilustracija/Espreso.co.rs

LUDO, LUDO

NULA SEKUNDI NA TERENU, JEDNA IZGUBLJENA LOPTA: Statistički podaci zbog kojih ćete pomisliti da ste poludeli!

Postoje i one statistike za koje smo mislili da su moguće samo u video igricama

Objavljeno:

Znamo da se u košarci statistika igrača obično vodi na osnovu postignutih poena, upisanih asistencija, ukradenih lopti i skokova.

Međutim, postoje i one statistike za koje smo mislili da su moguće samo u video igricama. Među njima su i neki poznati NBA košarkaši.

Jedna od legendi NBA lige je Hakim Olajdžuvon. Kada je nosio dres Hjustona, u duelu protiv Denvera 1997. godine zabeležio 48 poena, šutirao je 40 puta i pogodio 24 puta, ali nijednom nije bio precizan sa linije slobodnih bacanja.

Kako bi se protivnički igrači sprečili da stignu rezultat i napravili preokret ključ je dobra odbrana. Poznato je da neki igrači ulaze u igru samo kako bi igrali odbranu i možda u narednom napadu ubeležili neki poen. Često se u žaru borbe naprave i faulovi, a igrač koji je doslovno učinio sve za Indijana Pejserse je Roj Hibert. On je u duelu protiv Vašington Vizardsa 2014. godine zabeležio pet faulova, ali nije postigao nijedan poen i nije imao nijedan skok.

Nekadašnja zvezda NBA zvezda Denis Rodman pažnju je privlačio tetovažama i ludim frizurama. Osim toga, našao se na listi najčudnijih statistika zbog toga što se dok je nosio dres San Antonija 1993. godine u duelu sa Šarlotom nije upisao u strelce, ali je zabeležio 28 skokova.

Čovek koji je nosio broj jedan na dresu Bruklina je Si Džej Votson. Jedinični mu je bio i učinak na meču protiv Atlante 2013. godine. Upisao je po jedan poen, skok, asistenciju, blokadu, ukradenu i izgubljenu loptu.

Najčudniju i najekstremniju statistiku ima Rasual Batler. Kada je 2012. godine nosio dres Toronta, njegov tim se sastao sa Los Anđeles Lejkersima. Učinak Batlera bio je jedna izgubljena lopta za nula minuta provedenih na terenu. Kako? Ušao je na nekoliko sekundi pre kraja meča kako bi ubacio loptu iz auta, ali to nije uradio na pravi način i igrači Lejkersa su ukrali tu loptu.

Za još bizarnih statistika, pogledajte video ispod. Posebno interesantan je deo o Demijenu Lilardu...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.