SRBIJO, IMAŠ NOVO KOŠARKAŠKO ČUDO: Mladi momak sa Kosova stigao među crveno-bele, ali ne iz Beograda!
Novo srpsko košarkaško čudo - Andrej Ponuševski, Foto: Youtube / Printscreen

SRBIJO, IMAŠ NOVO KOŠARKAŠKO ČUDO: Mladi momak sa Kosova stigao među crveno-bele, ali ne iz Beograda!

Pokuševski igra na poziciji beka i specifičan je po tome što je visok 211 centimetara

Objavljeno:

Andrej Ponuševski, košarkaš sa poreklom sa Kosova sa 13 godina je otišao u Pirej, nakon što su su iz tog kluba videli snimke Pokuševskog iz vremena kada je igrao u Novom Sadu.

- Jedan od trenera u Olimpijakosu ih je video i pozvao je mog oca. Olimpijakos je klub sa velikom istorijom, ali ja sam tada bio mlad i nisam baš to sve znao. Bilo je teško, bio sam sam u tuđoj zemlji, gradu, bio je to novi jezik za mene i nova kultura - rekao je Pokuševski za sajt Evrolige.

Pokuševski igra na poziciji beka i specifičan je po tome što je visok 211 centimetara. Nalazi se među 15 igrača prvog tima Olimpijakosa, igrao je neke prijateljske utakmice u po ukusu je trenera Dejvida Blata.

- Ako zaigram za prvi tim Olimpijakosa, biće to sjajno iskustvo. Igrati za Olimpijakos u bilo kojoj utakmici... igrati sa Spanulisom, Printezisom i Milutinovim će biti neverovatno iskustvo. Oni su neverovatni. Koncentracija Spanulisa je neverovatna. Baš svaki trening je 100 odsto fokusiran. Trudim se da igram pametno i ne pravim greške.

Pokuševski je na tom pomenutom juniorskom turniru Evrolige beležio 15.8 poena po meču. Takođe, bio je najbolji bloker turnira (3,5), a i najbolji trojkaš (52,6). Bio je drugi u ukradenim loptama i četvrti po indeksu korisnosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.