TRENER KLIPERSA PREKINUO UTAKMICU ZBOG VELIKOG DIRKA: Uzeo mikrofon i naterao celu halu da se pokloni Novickom!
Dirk Novicki je poslednji put igrao protiv Klipersa, Foto: Printscreen/Instagram/nba

Nezapamćeni gest

TRENER KLIPERSA PREKINUO UTAKMICU ZBOG VELIKOG DIRKA: Uzeo mikrofon i naterao celu halu da se pokloni Novickom!

Tako se poštuje legenda na kraju svoje impresivne karijere

Objavljeno: 09:08h

Klipersi jesu pobedili Dalas na svom terenu u jednom fantastičnom meču koji je između ostalog obeležio i novi tripl-dabl Luke Dončića, ali sve to je palo u senku zbog jednog čoveka - Dirka Novickog.

Legendarni Nemac je po poslednji put u karijeri igrao protiv Klipersa u "Stejpls centru", a takva ikona zaslužuje da mu se i protivnici i njihovi navijači poklone zbog celokupne karijere.

Jer ponekada u sportu nije važna ni pobeda, ni dobra igra, već i poštovanje koje se mora pokazati nekome, pa makar to bio i ljuti protivnik, a toga je bio svestan i trener Klipersa Dok Rivers.

Zato je na 9 sekundi pre kraja, kada je pobednik već bio poznat, prekinuo utakmicu, uzeo mikrofon od zvaničnog spikera i naredio navijačima da ustanu sa svojih mesta i ovacijama ukažu poštovanje legendi - Dirkenštajnu.

- Pozdravimo jednog od najvećih igrača lige svih vremena - kratko je rekao Dok Rivers, dok je cela hala ustala i aplaudirala, a Novicki je bio veoma dirnut ovim gestom i zahvalio se Riversu.

Komentator je u tom trenutku rekao da nikada nije video sličnu stvar u NBA.

Inače, nastupom na ovom susretu Novicki je postao četvrti igrač u NBA istoriji koji je odigrao 1.500 mečeva. Ispred njega su još Džon Stokton (1.504), Karim Abdul-Džabar (1.560) i Robert Periš (1.611).

Podsećamo da je Novicki, bio izabran kao 9. pik na draftu od strane Milvokija, ali je odmah prosleđen u Dalas u kome je proveo svih 20 sezona profesionalne karijere.

Na meču u Stejpls centru je postigao 12 poena, upisao 5 skokova i po jednu asistenciju i blokadu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.