MEČ SA IZRAELOM JE BITI ILI NE BITI ZA SRBIJU: Orlovi preko Izraelaca jure i Mundobasket i Olimpijske igre!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

PUKOVNICI ILI POKAJNICI

MEČ SA IZRAELOM JE BITI ILI NE BITI ZA SRBIJU: Orlovi preko Izraelaca jure i Mundobasket i Olimpijske igre!

Orlovi Aleksandra Đorđevića treba da pobede Izrael kako bi obezbedili plasman u Kinu

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da savlada Estoniju u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Mundobasket.

Sada Orlovi Aleksandra Đorđevića treba da pobede Izrael kako bi obezbedili plasman u Kinu. Duel sa Izraelcima zakazan je za nedelju u 16 časova, a učešća na najvećoj košarkaškoj svetskoj smotri važno je i zbog Olimpijskih igara u Tokiju.

Plasman na Svetsko prvenstvo omogućio bi srpskim košarkašima i priliku da se bore za Olimpijske igre 2020. godine, jer prema pravilima dve najbolje evropske selekcije sa šampionata u Kini ostvariće i direktan plasman u Japan. U suprotnom, ako Srbija ne bude među najboljim evropskim reprezentacijama u Kini, put do Igara u Tokiju moraće da traži kroz dodatne kvalifikacije.

Ukoliko Orlovi ne budu uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo, sve nade će položiti u dobijanje specijalne pozivnice za kvalifikacije za olimpijski turnir. Reprezentacijama iz Evrope obezbeđene su dve specijalne pozivnice za kvalifikacije, a jedna će sigurno pripasti šampionu Evrope Sloveniji koja nije izborila plasman na Svetsko prvenstvo.

U kvalifikacijama za Olimpijske igre učestvuju 24 ekipe sa svih kontinenata. One su podeljene u četiri grupe sa po šest timova, a samo će pobednici grupa obezbediti plasman u Tokio.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.