EL: Srbi srušili Darušafaku, klinac od 15 godina debitovao za Budućnost u porazu, Panata bolja od Himkija!
Fedor Žugić je ušao u istoriju kao najmlađi košarkaš u istoriji Evrolige, Foto: Youtube / Printscreen

evroliga, 23. kolo

EL: Srbi srušili Darušafaku, klinac od 15 godina debitovao za Budućnost u porazu, Panata bolja od Himkija!

U poraženom timu koji ostaje na samo tri pobede u Evroligi, najefikasniji je bio Majkl Erik sa 14 poena

Objavljeno: 22:44h

Košarkaši Fenerbahčea su u 23. kolu Evrolige rutinski savladali Darušafaku sa 97:75 i stigli do 20. pobede u elitnom takmičenju ove sezone.

Gradski rival nije mogao da pruži značajniji otpor ekipi Željka Obradovića u čijim redovima su najbolji bili srpski internacionalci.

Marko Gudurić je za 23 minuta postigao 16 poena, uz pet skokova, a Nikola Kalinić je na parketu proveo minut manje i zabeležio 15 poena, uz jedan skok, te po tri asistencije u ukradene lopte. Bobi Dikson je dodao 16 poena.

U poraženom timu koji ostaje na samo tri pobede u Evroligi, najefikasniji je bio Majkl Erik sa 14 poena.

Novi poraz za košarkaše Budućnosti
Novi poraz za košarkaše Budućnosti foto: aba-liga.com

Žalgiris je opravdao ulogu favorita u meču 23. kola Evrolige protiv Budućnosti. Oslabljeni Podgoričani su pružili veliki otpor litvanskom šampionu, ali su u finišu utakmice ostali bez daha.

Presudila je serija Žalgirisa od 12:3, posle koje su pet minuta pre kraja poveli sa 76:70 i prednost sačuvali do kraja.

Utakmica u Kaunasu ostaće upamćena i po debiju Fedora Žugića u Evroligi. 15-godišnji igrač podgoričkog tima dobio je priliku u odsustvu reprezentativaca, kao i povređenih Bitadzea i Ivanovića i postao najmlađi igrač koji je igrao u Evroligi.

Žugić je debitovao sa 15 godina i 157 dana i nadmašio dosadašnjeg rekordera, Aleksnadra Ugrinoskog, koji je 2004. godine nastupio za Cibonu sa 15 godina i 266 dana.

Što se statistike u Kaunasu tiče, najefikasniji kod pobednika bio je Brendon Dejvis sa 21 poenom, osam skokova i pet asistencija, Marius Grigonis je postigao 16 poena, a Tomas Volkap 14.

Kod Podgoričana je najduže na parketu bila tamnoputa petorka, a prednjačio je Noris Kol sa 26 poena, debitant Devin Vilijams je postigao 10 poena, uz osam skokova.

Žalgiris je na 13. mestu sa skorom od devet pobeda i 14 poraza, dok je Budućnost pretposlednja sa šest pobeda i 17 poraza.

foto: EPA/Panagiotis Moschandreou

Pobedom nad Himkijem u 23. kolu Evrolige sa 94:85, tek drugom u poslednjih pet mečeva elitnog takmičenja, Panatinaikos se vratio u trku za plej-of.

Atinski “zeleni” su dominirali protiv ruskog tima, koji nije vodio nijednom tokom 40 minuta. Sve što je Himki uspeo da uradi bila je serija od 11:0 na početku treće četvrtine, kada je prišao na četiri poena zaostatka. PAO je odgovorio u finišu trećeg perioda, serijom od 8:0 za 78:65 i rutinsku poslednju četvrtinu.

Dešon Tomas je sa 25 poena predvodio “zelene”, Šon Kilpatrik je postigao 17 poena, a Nik Kalates je uz 13 poena imao i 12 asistencija.

U Himkiju su najefikasniji bili Malkolm Tomas sa 18 poena i Džordan Miki sa poenom manje. Stefan Marković je postigao pet poena i imao devet asistencija.

Panatinaikos sada ima deset pobeda, jednu manje od Bajerna i Baskonije koji su na osmom i devetom mestu. Himki je na devet pobeda i 14 poraza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.