VUJOŠEVIĆ POHVALIO OSTOJU I PROZIVAO ČOVIĆA: Poludeo sam kada sam video ko sudi, očekivao sam da će pomagati Zvezdi
Najtrofejniji trener u istoriji Partizana, Duško Vujošević, Foto: Zorana Jevtić

dao izjavu

VUJOŠEVIĆ POHVALIO OSTOJU I PROZIVAO ČOVIĆA: Poludeo sam kada sam video ko sudi, očekivao sam da će pomagati Zvezdi

U razgovoru za Zonu Press, Vujošević se još jednom osvrnuo na finale Kupa Radivoja Koraća u kojem je Partizan bio bolji od Crvene zvezde

Objavljeno: 18:53h

Duško Vujošević je po svemu sudeći zakopao “ratne sekire” sa predsednikom Partizana Ostojom Mijailovićem.

Prvi put od dolaska aktuelne uprave u klub, najtrofejniji trener crno-belih je pohvalno govorio o radu Mijailovića i saradnika.

U razgovoru za Zonu Press, Vujošević se još jednom osvrnuo na finale Kupa Radivoja Koraća u kojem je Partizan bio bolji od Crvene zvezde.

– Srećan sam i zadovoljan što je Partizan osvojio Kup Radivoja Koraća. Kao neko ko je Partizanovac, pitanje je koliko sam objektivan, ali onoliko koliko mogu da budem objektivan, Partizan je na sve tri utakmice ostavio mnogo bolji utisak od Zvezde. I u finalnoj utakmici je Partizan je bio bolji, to pokazuje i statistika. Zvezda bez Odža i Fajea je bitno slabija nego što je u Jadranskoj ligi. I Partizanu su nedostajali Zagorac i Nikolić, ali je Zvezda bila više oslabljena, rekao je Vujošević i nastavio:

Duško Vujošević u Hali Pionir
Duško Vujošević u Hali Pionir foto: Starsport©

– Partizan je pokazao pravi odnos, svih 40 minuta na sve tri utakmice. Bilo je grešaka u igri, ali one nisu proizilazile iz sebičnosti, nediscipline, neigranja odbrane, već iz limita koje ima svaki igrač, pa i najbolji. Bio sam ubeđen da će Partizan da dobije utakmice i za mene to nije izneneđanje. Napravili su veliki uspeh.

Neizbežna tema su sudije.

– Iskreno, kada sam video ko će biti sudija, iznervirao sam se jer sam očekivao da će Zvezda imati pomoć arbitara. Međutim, tokom utakmice nije bilo tendencije, bilo je grešaka, ali ne i tendencije. Može da se pravi “čas anatomije” o suđenju, da li je bio faul u napadu Renfroa, ali je i pre toga bio faul u napadu na Marinkoviću… Što se tiče poslednjeg faula sve je jasno. Postojao je faul i mnogo veća greška bi bila ne svirati taj faul, nego svirati ono što je bilo.

Nebojša Čović je posle finala u Nišu otvorio front prema Košarkaškom savezu Srbije.

- Košarkaški savez tu nema nikakvog uticaja, po mom mišljenju, a što se tiče lože, ne znam ko je trebalo da sedi iz Zvezde u loži. Možda Dabić, Prangija Mitrović… Da ne pominjem Moku Slavnića, ne znam da li bi on hteo, nešto je ljut… Ali stvaranje nekih priča o zaverama… Ne želim da se vraćam na neke ranije utakmice kada sam ja vodio Paritizan, kada nam je dva puta delegiran sudija Radović u polufinalu ABA lige i na neke druge utakmice. Čak i da je utakmica ukradena, a nije, ne bi bila ni prva ni poslednja koja je tako rešena. Ova utakmica je čisto dobijena i ja čestitam treneru i igračima Partizana.

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda
Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda foto: Beta/Branislav Božić

Usledile su i čestitke predsedniku crno-belih Ostoji Mijailoviću.

– Čestitam i predsedniku kluba koji je doneo jako puno toga pozitivnog i obezbedio ekstra uslove. Mi smo putovali Dajcom do Zadra, a oni sada putuju čarterom do Zagreba. U momentu kada je ovakva situacija, obezbediti dobra putovanja je velika prednost da se dobro trenira. Zadovoljan sam kada vidim da se Partizan vraća na mesto koje zaslužuje, poručio je Vujošević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.