BOBAN POJEO MAJAMI ZA DORUČAK! Filadelfija slavi SRPSKOG GIGANTA, Bogdanović SOLIDAN! (VIDEO)
Boban Marjanović je fenomenalan košarkaš, pre svega, Foto: AP/Matt Rourke

nba liga

BOBAN POJEO MAJAMI ZA DORUČAK! Filadelfija slavi SRPSKOG GIGANTA, Bogdanović SOLIDAN! (VIDEO)

Marjanović je zabeležio novi dabl dabl učinak

Objavljeno: 07:55h

Boban Marjanović je oduševio navijače Filadelfije, koja je na krilima srpskog centra pobedila Majami sa 106:102, bez svog najboljeg igrača, Džoela Embida.

Bobi je bio starter, na terenu je proveo 27 minuta, i za to vreme je postigao 19 poena, uz 12 skokova i 2 asistencije, a šutirao je 6-7 iz igre i 7-10 sa linije slobodnih bacanja.

Još bolje, Boban je u neizvesnoj završnici utakmice pogodio 3 ključna slobodna bacanja koja su zacementirala pobedu Siksersa, a još bolje od ovoga - u ključnim napadima igrači File bacali su loptu Bobanu.

- On je večeras bio naša zvezda, ključni čovek - rekao je trener File Bret Braun.

Pored Bobija, odlični su bili i Tobajas Heris sa 23 poena, Ben Simons sa 21 i Džimi Batler sa 18.

U timu Majamija Dvejn Vejd je postigao 19 poena, a Dion Vejters 18.

Majami je na 2 minuta do kraja baš preko veterana Vejda poveo sa 99:98, ali je Boban pogodio 2 slobodna bacanja za 100:99. Usledio je promašaj Vejda, pa zatim ključna trojka Redika za 103:99. Keli Olinik je zatim pokušao da vrati trojku i promašio, a Marjanović je pogodio prvo od 2 slobodna bacanja i doveo Filu u vođstvo od 5 poena.

- Bio je fantastičan. Stvarno nas je "pogurao" večeras - rekao je Džej Džej Redik za Bobana.

- On je zicer. Samo treba da mu baciš loptu - objasnio je Džimi Batler šta misli o Marjanoviću, a Bobijev drugar Tobajas Heris dodao je sa strane:

- Iznenadio sam se što nije šutirao trojke večeras, jer mu je sve ulazilo!

Bobi je, inače, već u prvoj četvrtini odagnao sumnje oko toga može li da odmeni Embida na poziciji broj pet: sa 11 poena i 7 skokova doveo je Filu u vođstvo od 23:13, uterujući usput strah u kosti centrima Majamija.

Evo i Bobanove partije:

U drugoj "srpskoj" utakmici Kingsi su izgubili od Golden Stejta sa 125:123, a Bogdan Bogdanović je za 31 minut postigao 14 poena, uz 3 skoka, 6 asistencija i 2 blokade (šut 5-10, 1-4, 3-3).

Najbolji u timu Sakramenta bio je Marvin Begli sa 28 poena i 14 skokova, Badi Hild je postigao 19 poena, a DeAron Foks 18.

Na drugoj strani, dominirao je Stef Kari sa 36 poena.

Pri rezultati 125:123 za Voriorse, Bogdan je bio skroz otvoren za trojku i pobedu, ali je sebični Badi Hild uspeo da izgubi 6 sekundi, koliko je ostalo do kraja, a zatim promaši sa poludistance.

Pogledajte:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.