ĐORĐEVIĆ DIREKTAN POSLE TRENINGA U TALINU: Teo je van ritma, nije igrao dugo i to se vidi!
Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić, Foto: Fonet

kvalifikacije za mundobasket

ĐORĐEVIĆ DIREKTAN POSLE TRENINGA U TALINU: Teo je van ritma, nije igrao dugo i to se vidi!

Našim momcima je potrebna jedna pobeda u ova dva meča da i teoretski obezbede plasman na Svetsko prvenstvo u Kini

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je danas u Talin, gde će u četvrtak 21. februara od 18.00 sati odigrati prvi meč šestog „prozora“ kvalifikacija za Svetski šampionat 2019. protiv Estonije.

Protiv Estonije će sutra igrati Miloš Teodosić, Aleksa Avramović, Dragan Milosavljević, Marko Simonović, Ivan Paunić, Stevan Jelovac, Stefan Birčević, Miroslav Raduljica, Đorđe Gagić, Nikola Jovanović, Ilija Đoković i Milenko Tepić.

Selektor Aleksandar Đorđević rekao je da će naša selekcija imati lagani prepodnevni trening i na dan utakmice i izneo očekivanja.

- Pre treninga smo se dobro odmorili, imali „video sastanak“. pripremamo se, znamo šta nas čeka. Sutra se ovde sprema prava fešta za trojicu njihovih igrača koji se opraštaju, ali to ne sme da nas dekoncentriše. Znamo šta nam je činiti i na koji način treba da se, pre svega, mentalno pripremimo. Očekujem fizički veoma zahtevnu utakmicu. Svi momci su zdravi i sprmeni, krenuli smo dobro, imali smo odličnih par dana priprema. Sigurno da će tu biti mnogo i individualnog uticaja na igru svakog od njih. Svi oni će dati sve od sebe da dođemo do pobede i željenog puta na Svetsko prvenstvo već ovde u Talinu - kazao je Đorđević.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević foto: AP

Na konstataciju da je Miloš Teodosić svakako najveće pojačanje Srbije u ovom prozoru, iako nije potpuno spreman, selektor je rekao:

- Ipak on nije dugo igrao i on sam je svestan toga. Videlo se na treningu da mu nedostaje ritma, nedostaje mu svega, ali mi se uzdamo u njegov talenat. Obično je tako, iz nekog mirovanja, imao fantastične utakmice. Nadamo se da će tako biti i ovde. Onako, na svežinu. Ne treba ni on sam da se opterećuje, niti da očekujemo da će samo on da reši utakmicu, već svih 12 momaka treba da donesu najbolje što mogu jer ćemo tako i njemu pomoći da bude onaj pravi. Ali, već sam ovaj gest, kapitenski, liderski, je za svako poštovanje. Ne samo njemu, već svim igračima koji su do sada igrali i odazivali se, sa naše strane veliko, veliko hvala. U Estoniji je sa nama i Milan Mačvan, još jedan naš kapiten! Imamo mnogo igrača koji imaju taj kapitenski gen. Želeo je da dođe i pomogne. Imamo to zajedništvo koje nas krasi, odatle gradimo sve što možemo - poručio je selektor Aleksandar Đorđević.

Miloš Teodosić nije u najboljoj formi
Miloš Teodosić nije u najboljoj formi foto: Dado Đilas

Naš nacionalni tim će poslednji meč kvalifikacija odigrati u nedelju, 24. februara,u dvorani „Aleksandar Nikolić“ od 16.00 sati protiv Izraela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.