NIKOLA KALINIĆ NASTAVLJA DA PRAVI RUSVAJ U KOŠARCI: Sad je udario na sudije! Pridružio mu se i Luka Mitrović!
Nikola Kalinić, Foto: Beta

OPET SE JAVIO

NIKOLA KALINIĆ NASTAVLJA DA PRAVI RUSVAJ U KOŠARCI: Sad je udario na sudije! Pridružio mu se i Luka Mitrović!

Košarkaš Fenerbahčea upotrebljava društvene mreže kako bi iskazao svoje stavove o košarci i o društveno-političkim temama

Objavljeno:

Srpski košarkaš Nikola Kalinić jedan je od najaktivnijih igrača na društvenim mrežama.

Iako većina njegovih kolega koristi Tviter, Instagram i Fejsbuk za objavljivanje fotografija sa odmora, sa zgodnim devojkama i navijačima, košarkaš Fenerbahčea ih upotrebljava kako bi iskazao svoje stavove o košarci i o društveno-političkim temama. Do sada je pominjao ukidanje pik-en-rola i linije za tri poena, imao je i predloge da se Evroliga i FIBA takmičenja igraju sa istim loptama, a sada su mu se na meti našle sudije.

Prethodnog vikenda igrana su kup takmičenja širom Evrope, a delioci pravde izazvali su bes trenera, igrača i navijača Olimpijakosa, Efesa, Crvene zvezde, Reala, a sudijska greška je rešila i dule italijanskih Virtusa i Armanija.

- Vidim da je puno problema sa sudijama na celom kontinentu. Igrači, treneri, navijači, novinari, ima li neko konstruktivnu ideju kako da se popravi situacija? - upitao je Kalinić Tviteru.

Prvi se za komentar javio bivši igrač Crvene zvezde Luka Mitrović koji je predlagao da igrači, kao u basketu 3x3, sami zovu faulove, ali i "da onaj čija je lopta popizdi i odnese je kući" aludirajući na decu kada se igraju.

Pratioci Nikole Kalinića predlagali su i da se za sudije školuju bivši igrači, jer samo košarkaš može da razume košarkaša, ali i da se arbitri rotiraju po Evropi kao i da se uvede Svetski dan delioca pravde svakog meseca kako bi se osetili važnim i prestali da osećaju potrebu da budu u centru pažnje. Takođe se predlagalo i uvođenje VAR tehnologije i čelendža kao što postoji u tenisu.

Bio je čak i predlog da igrači, treneri i gledaoci posle svakog meča ocenjuju sudije na osnovu čega bi se određivala njihova plata. Ostaje da se vidi da li će i kada neka Kalinićeva ili ideja njegovih pratilaca da se sprovede u delo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.