ČOVIĆ OPET UDARIO NA PARTIZAN I KSS: Ako ne bude krađe neće skoro osvojiti ABA ligu! KSS hoće da mulja i u KLS!
Nebojša Čović je gostovao na televiziji i ponovio svoje mišljenje sa konferencije posle finala, Foto: Printscreen/Youtube/Novo jutro

Ne odustaje od namera

ČOVIĆ OPET UDARIO NA PARTIZAN I KSS: Ako ne bude krađe neće skoro osvojiti ABA ligu! KSS hoće da mulja i u KLS!

Prvi čovek Zvezde tvrdi da su sudije u nekoliko situacija oštetile njegov tim u finalu Kupa Radivoja Koraća i da je to bilo namerno

Objavljeno: 15:46h

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, ne odustaje od tvrdnji da je njegov klub "pokraden" u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Crveno-beli su poraženi od Partizana u poslednjoj sekundi kada je dosuđen faul na Džoku Lendejlu koji je sa linije penala doneo trofej svom klubu.

Odmah nakon meča, igrači Zvezde nisu izašli da prime medalje, niti je iko davao izjave, već je samo prvi čovek kluba u hotelu u Nišu održao konferenciju za novinare.

Nebojša Čović je odmah posle finala KRK održao konferenciju
Nebojša Čović je odmah posle finala KRK održao konferencijufoto: Starsport©

Iako je rekao da ovim povodom se klub više neće oglašavati, on je tokom gostovanja u jutarnjem programu na televiziji "Pink" još jednom poručio da smatra da je njegov tim pokraden i govorio više od sat o finalu, ali i Košarkaškom savezu Srbije za koji je rekao da ne postoji odmah posle finala.

- Nikad neću moći da čestitam nekome na krađi. Da li je trebalo da igrači dobiju neke medalje posle svega što se dešavalo?! - odgovorio je Čović na pitanje zašto nije pružio ruku i čestitao Večitom rivalu, a potom je odgovorio i na pitanje da li će ipak čestitati ako Partizan osvoji i ABA ligu.

- Da čestitam Partizanu ako osvoji regionalnu ligu? Znate kako, ukoliko ne bude krađe i muljanja Partizan neće tako skoro osvojiti ABA ligu.

Nebojša Čović tvrdi da su arbitri sudili na štetu Crvene zvezde
Nebojša Čović tvrdi da su arbitri sudili na štetu Crvene zvezdefoto: Marina Lopičić

Čović je istakao da je prekršaj Berona nad Lendejlom postojao, ali da je suđenje sporno bilo u prethodnom delu utakmice, u pojedinim situacijama za koje misli da su sudije naštetile Crvenoj zvezdi.

- Nije sporna situacija 0,2 sekunde pre kraja i situacija pod našim košem. Beron jeste napravio prekršaj i tu nema ništa sportno, ali moramo da se okrenemo onome što se dogodilo pre toga. Prvo, Renfro nije uspeo da prevede loptu u fazu napada za osam sekundi, a kao nagradu je dobio dva slobodna bacanja od kojih je jedno pogodio. Zatim sledi klasičan primer prekršaja u napadu Renfroa - rekao je Čović, a potom i naveo da to nije bio "floping" od strane odbrane kao što tvrde iz Partizana.

- To svakako nije bio floping i dogodio se na metar i po od sudije Milivoja Jovčića, ali on ništa nije svirao već je pustio igru i Renfro je pogodio trojku kojom je potpuno promenio tok utakmice. To nije bilo sve. Posle slobodnih bacanja Ognjena Dobrića koji promašuje oba, isti igrač je bio brutalno fauliran od strane dva igrača Partizana, Marinkovića i Sija, ali se ni tada sudija nije oglasio.

Nebojša Čović kaže da KSS ne postoji
Nebojša Čović kaže da KSS ne postojifoto: Marina Lopičić

- I kako se sve to može nazvati nego brutalna krađa u organizaciji interesnih grupa. I evroligaški sudija može da pogreši, ali ne sme da pogreši na ono što se dogodi na metar i po od njega.

Čović je potom detaljnije pojasnio svoju izjavu na konferenciji posle finala da "Košarkaški savez ne postoji".

- Njemu je mandat istekao. Mandat je istekao i predsedniku i Upravnom odboru i Skupštini Košarkaškog saveza Srbije. Dotični su perfidnim radnjama, donošenjem novog Statuta sami sebi produžili mandat na još dve godine. Zamislite situaciju da, na primer, predsednik Skupštine Srbije samoinicijativno donese dekret da se produžava mandat i da ne bi trebalo da se ide na izbore

- Ta interesna grupa u KSS sad svim silama želi da povrati kontrolu nad domaćim šampionatom kako bi i tu mogla da mulja i namešta. Mene ne opčinjavaju veličine koje sede u KSS. Na to ne padam.. Padam na rad i rezultate tog rada.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.