Srbiji zbog Evrolige oduzimaju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre?

nemoj da nam drugi kroje sudbinu

Srbiji zbog Evrolige oduzimaju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre?

Treba se više pouzdati u to da će naši funkcioneri u klubovima i savezu imati mudrosti da iz svega izađu kao pobednici, odnosno da zbog tuđih interesna neće žrtvovati opšte dobro
Objavljeno: 09:10h

Klubovi učesnici ABA lige, kao i svi ostali koji nisu među "11 najbogatijih", našli su se na raskrsnici između Evrolige i FIBA. Bolje rečeno svi su na vetrometini, u kojoj odluka može da ima nesagledive posledice - po klubove, lige, ali i košarkaške selekcije tih zemalja. Skupština ABA lige priklonila se opciji iz Barselone, kako se navodi jednoglasno. Kažu da su i Hrvati i Slovenci i Srbi, kao u malo čemu drugome, delili iste stavove.

Međutim, ono šta su pričali, prihvatali i obećavali kad su se sastajali sa zvaničnicima FIBA, odnosno ono što postoji u statutima svakog od saveza kao člana Međunarodne košarkaške organizacije. Dobro upućeni, ističu da ne bi bilo čudo da Srbija isptašta za primer drugima. Kako se saznaje iz dobro obaveštenih izvora, odmah po prijemu vestu iz Beograda u sedište FIBA iznet je predlog da se u našoj zemlji oduzme organizacija preolimpijskog turnira. Treba li naglašavati koliko bi to reprezentaciji otežalo put u Rio i kakve bi sve posledice imale po našu košarku u godinama koje slede.
Ne treba igrati na tu kartu da FIBA ipak neće snagu iskaljivati na vicešampionu sveta, zbog minulog "rada i tradicije", Treba se više pouzdati u to da će naši funkcioneri u klubovima i savezu imati mudrosti da iz svega izađu kao pobednici, odnosno da zbog tuđih interesna neće žrtvovati opšte dobro. (Espreso.co.rs/Izvor: Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.