DINAMIK UMALO DO SENZACIJE: Bezidejna Zvezda sa penala do pobede i plasmana u polufinale!
Zvezda je uspešno savladala prvu prepreku u Kupu Radivoja Koraća, Foto: Starsport©

kup radivoja koraća, 1/4 finalE

DINAMIK UMALO DO SENZACIJE: Bezidejna Zvezda sa penala do pobede i plasmana u polufinale!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

Objavljeno: 22:02h

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Dinamik sa 75:70 u meču četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća u niškom Čairu.

Iako je Dinamik imao prednost tokom većeg dela susreta, u nekim trenucima čak i dvocifreno vođstvo, poslednja dva minuta utakmice nije izdržao i na kraju je izgubio sa pet poena razlike posle drame.

Strelci Crvena zvezda
Strelci Crvena zvezda foto: Printscreen/Košarkaški savez Srbije

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Bili Beron sa 21 poenom, a pratili su ga Dobrić, Davidovac i Simanić sa po 13. U timu sa Dorćola, najviše poena je upisao Glišić sa 23 poena, a pratili su ga Vulikić sa 13 i Rakićević sa 10 ubačenih koševa.

Strelci Dinamik
Strelci Dinamik foto: Printscreen/Košarkaški savez Srbije

U polufinalu Crvena zvezda će se sastati sa Mega Bemaksom koji je savladao Borac sa 73:69.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

IV četvrtina

Uspela je Zvezda da prepolovi prednost početkom poslednje deonice i da se približi na minus dva - 58:56. Dug period bez koša prekinuo je Dinamik trojkom na šest minuta do kraja - 63:58. Trojka Davidovca i preciznost Simanića sa linije slobodnih bacanja doveli su Crvenu zvezdu na izjednačenje na četiri minuta pre kraja utakmice 63:63. Usledila je igra koš za koš, a na minut i po do kraja utakmice Zvezda je došla do prvog vođstva na meču 67:65. Dinamik je preokrenuo trojkom (68:67). Sa liniije slobodnih bacanja Dobrić je doneo poen prednosti Crvenoj zvezdi i poslednji napad. Lična greška Dinamika donela je plus tri crveno-belima 73:70, a konačan rezultat 75:70 postavio Beron.

III četvrtina

Nastavio je Dinamik da drži čvrstu odbranu i da puni koš Crvene zvezde što ga je dovelo na plus deset u četvrtom minutu treće deonice - 46:36. Nisu pomogli Crvenoj zvezdi veći broj skokova (25:21). Dinamik je prikazao bolju igru u napadu i sasvim zasluženo održavao dvocifrenu prednost - 56:45 na minut i po do kraja. Treća deonica završena je rezultatom 58:48 u korist Dinamika.

II četvrtina

Nastavili su timovi u istom ritmu i u drugoj deonici. Pokušavala je Crvena zvezda da dođe do prilike za šut u reketu, ali nije u tome uspevala. Trojka crveno-belih je smanjila zaostatak za Dinamikom na minus četiri - 23:19 u četvrtom minutu druge deonice. Uspela je Crvena zvezda da stigne na minus dva - 25:23, ali je Dinamik ponovo stekao prednost od osam poena razlike - 31:23. Ubrzo je Dinamik postigao još jednu trojku za dvocifrenu prednost na dva minuta do kraja - 34:24. Smanjila je Crvena zvezda na minus devet - 39:30, ali je to bilo sve. Dinamik je poveo na poluvremenu.

I četvrtina

Bolje je Dinamik otvorio utakmicu i poveo sa 11:5 u šestom minutu. Bezidejna Crvena zvezda i bolja odbrana Dinamika zadržali su crveno-bele na minus osam - 16:8. U tim trenucima najsvetlija tačka bio je Bili Beron koji je trojkama pokušao da trgne izabranike Milana Tomića. Pokušavali su crveno-beli da šutevima iz daljine probiju čvrstu odbranu protivnika, ali nisu uspeli dok je sa druge strane Dinamik pogađao trojke kao od šale. Prva četvrtina završena vođstvom Dinamika 19:13.

Spektakularno predstavljanje košarkaša Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.