KINGSI KIDAJU SA BELIM I BOGDANOM: Bobi se razigrao u Filadelfiji, Dončić ponovo meč viner za Dalas!
Foto: AP

NBA

KINGSI KIDAJU SA BELIM I BOGDANOM: Bobi se razigrao u Filadelfiji, Dončić ponovo meč viner za Dalas!

Sakramento je u borbi za plej-of posle mnogo godina, Fila slomila Lejkerse

Objavljeno: 08:54h

Radovali su se srpski košarkaši na NBA parketima pobedama svojih timova prethodne noći.

Sakramento Kingsi su posle 15 godina najbrže došli do 30 pobeda u sezoni, što se nije desilo još od vremena kada su za njih igrali Divac i Stojaković, a poslednju su ostvarili protiv Finiksa 117:104.

Zapažene role u ovom meču imali su i Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović koji su obojica bili dvocifreni. Beli polako diže formu nakon jednog lošeg perioda, pa je prethodne noći ubacio 10 poena uz 8 skokova.

Bogdan je postigao 14 poena i imao po 5 uhvaćenih lopti i asistencija. Takođe, on je tokom meča poslao na klupu i najboljeg igrača Sansa, Devina Bukera, kada je prilikom pokušaja da ga isfintira bez lopte slučajno udario kolenom, pa se ovaj na teren vratio tek početkom poslednje četvrtine.

A Marvin Begli počinje da pokazuje zašto ga je Divac na prošlogodišnjem draftu izabrao ispred Luke Dončića. Ruki je ubacio 32 poena i predvodio Kingse do pobede, pa i dalje imaju šansu za plej-of.

Pored njega, Hild je ubacio 18, a Foks 18 poena, dok je na drugoj strani bio najefikasniji pomenuti Buker sa 27 poena.

Boban Marjanović će definitivno imati veću ulogu u Filadelfiji nego što je to bilo u svim prethodnim timovima i to se vidi već posle prve dve utakmice za novi klub u kojima je bio na terenu kada se lomio rezultat.

Srpski centar je u pobedi Seventisiksersa nad Lejkersima 143:120 postigao 10 poena i imao skok za 13 minuta na parketu, te tako na pravi način menjao Džoela Embida, najboljeg igrača i prvo lice franšize.

Upravo je "Proces" bio najefikasniji sa 37 poena i 14 skokova, 22 je ubacio Tobajas Heris, a 21 Redik.

U redovima Lejkersa je Kajl Kuzma jedini parirao Embidu sa 37 poena, a interesantno je da su njih dvojica prvi igrači posle dugo vremena koji su na istoj utakmici do poluvremena postigli 25 i više poena.

Lebronu Džejmsu je nedostajala asistencija za tripl-dabl (18 poena, 10 skokova i 9 asistencija), Megi je ubacio 21 poen uz 13 skokova, a Ingram 19.

Luka Dončić je ponovo heroj Dalasa pošto je upravo on doneo veliki preokret i pobedu nad Portlandom 102:101 u poslednjim sekundama svojim sjajnim prodorima.

Mladi Slovenac je briljirao na ovom susretu sa 28 poena i 9 skokova, a poslednjih 5 poena je upravo postigao on nakon što su Maveriksi poslednju četvrtinu dobili sa 24:9 i tako napravili veliki preokret.

Imao je pomoć i od pridošlice Hardaveja sa 24 poena, dok je na drugoj strani Lilard postigao 30 poena, a Jusuf Nurkić je ostvario dabl-dabl sa 18 poena i 10 skokova.

NBA, rezultati:

Dalas - Portland 102:101 Filadelfija - LA Lejkers 143:120 Sakramento - Finiks 117:104 Atlanta - Orlando 108:124 Golden Stejt - Majami 120:118

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.