ZVEZDA OVERILA 1.MESTO I DOMAĆINSTVO U PLEJ-OFU: Crveno-beli od igrača Mornara napravili amatere!
Foto: Starsport©

ABA liga, 19. kolo

ZVEZDA OVERILA 1.MESTO I DOMAĆINSTVO U PLEJ-OFU: Crveno-beli od igrača Mornara napravili amatere!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 20:58h

Crvena zvezda je zgromila Mornar usred Bara 90:57 i nanela im jedan od najtežih poraza od kada se takmiče u ABA ligi.

Crveno-beli su ovom pobedom obezbedili prvom mesto u ligaškom delu takmičenja, a samim time i prednost domaćeg terena u plej-ofu, i u polufinalu i finalu.

Barani na tribinama su imali prilike da vide moćnu Zvezdu koja se predstavila kao NBA tim i kroz ovu utakmicu se sigurno napunila samopouzdanjem pred završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Što se tiče utakmice, nema se tu šta mnogo reći. Od prvog minuta su gosti želeli da što pre obezbede pobedu, a ako se posle prve četvrtine ona nazirala, već do poluvremena je bilo jasno kakav će biti konačni ishod.

Milan Tomić je rotirao igrače, odmarao nosioce i dao šansu svima, a prednost na parketu je konstantno rasla, pošto je domaćin odigrao najkatastrofalniji meč ne samo u ovoj, nego verovatno računajući i prošlu sezonu.

Apsolutno ništa nisu uradili igrači Mornara, u odbrani su dozvoljavali egzibicije gostima, a u napadu kao da nisu znali šta će sa loptom, pa su šutirali što bi se reklo čisto da kažu da su uputili šut ka košu.

Zato i ne čudi što je u jednom momentu u 3. četvrtini bilo i ogromnih 40 razlike za Zvezdu.

Statistika košarkaša Mornara
Statistika košarkaša Mornarafoto: Printscreen/aba-liga.com
Statistika košarkaša Crvene zvezde
Statistika košarkaša Crvene zvezdefoto: Printscreen/aba-liga.com

Samo se Aleksa Radanov nije upisao u strelce u redovima Beograđana, a dvocifreni su bili Beron (14), Dobrić (13), Ristić (11) i Odžo (10). Kod ekipe iz Bara 15 poena Mićovića, 11 Vranješa i 10 novajlije Najta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

IV ČETVRTINA

S obzirom na to da je pobednik bio poznat odavno, Zvezda je spustila malo gas i došlo je do opuštanja, pa je Mornar uspeo da izbegne i teži poraz, mada je i ovakava blamantan.

Bilo je tu mesta i za neke egzibicije i neobične pokušaje, pa smo tako videli i Cirbesa u pokušaju da postigne trojku.

Sve u svemu konačan rezultat Mornar - Crvena zvezda 57:90.

III ČETVRTINA

Ako je Mornar igrao loše u prvom poluvremenu, onda je potpuni raspad usledio u trećoj četvrtini kada su primili više od 20 poena za manje od pet minuta, pa je vrlo brzo Zvezda otišla i na više od 30 poena prednosti.

Crveno-beli su odlični u šutu iz igre, za dva su do sada promašili tek 8 šuteva iz 28 pokušaja, a za tri su šutirali do sada 9/21. Narasla je njihova prednost u jednom momentu i do 40 razlike.

To se smučilo i publici na tribinama pa su počela da se čuju skandiranja "Uprava napolje", ali su i ona splasla, jer su i navijači Mornara bili potpuno devastirani onime što se događa na terenu.

Rezultat posle 30 minuta igre je 80:45.

II ČETVRTINA

Tamo gde su počeli u prvoj nastavili su u drugoj četvrtini igrači Zvezde, samo još jačom snagom. Potpuno je u drugoj deonici razbijen tim Mornara, koji apsolutni ništa ne uspeva da uradi šta god da pokuša.

Na drugoj strani, Tomić je već počeo sa doziranjem minutaže svim igračima. Ristić je ušao na teren i odigrao vrhunsku rolu, pa je brzo sebi prikupio devet poena. Potom su malo terorisali domaće centre i Odžo i Cirbes, uz poslovično dobre Dobrića, Simanića, Reglanda.

Na kraju prvog poluvremena rezultat je 50:26. A jedini dvocifreni igrač je Ognjen Dobrić sa 10 poena, što dovoljno govori kakvu timsku igru igraju gosti.

I ČETVRTINA

Uh kakvih deset minuta su odigrali igrači Crvene zvezde u Baru. Odmah na početku je usledila neverovatna serija 15:2 tokom koje domaćin nije uspeo maltene ništa da pogodi, dok je sa druge strane dominirao Odžo pre svega u skoku.

Od takvog nokauta u uvodnih 6 minuta se nije lako oporaviti, što smo videli kada je usledila još jedna serija crveno-belih, pa je u jednom momentu na semaforu pisalo 22:6.

Trenutak povrede Bilija Berona
Trenutak povrede Bilija Beronafoto: Printscreen/Arena Sport

Utisak je tada pokvarila povreda Bilija Berona koji je morao da ode u svlačionicu, a i dalje se ne zna o čemu se tačno radi (udarac u lice ili problem s kolenom). Delovalo je kao da će u prvoj četvrtini primiti jednocifren broj poena, ali u poslednjih minut je domaćin nanizao nekoliko poena, pa se na prvu pauzu otišlo sa rezultatom 25:14 za goste iz Beograda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.