TREJD LUDNICA U NBA NE STAJE: Kokoškov konačno doveo pleja, a Čikago dobio drugog najplaćenijeg sportistu u gradu!
Kokoškov dobio plejmejkera Majamija, Foto: AP

Mnogo neočekivanih trejdova

TREJD LUDNICA U NBA NE STAJE: Kokoškov konačno doveo pleja, a Čikago dobio drugog najplaćenijeg sportistu u gradu!

Ekipe se pojačavaju, kombinuju, prazne mesta u "seleri kepu"...

Objavljeno:

Nema još mnogo vremena do kraja roka za trejdovanje u NBA, pa se zato u noći između srede i četvrtka radilo veoma užurbano i završeni su neki veliki transferi.

Vašington je zbog bizarne povrede Džona Vola koji će pauzirati godinu dana, morao brzo da reaguje i da se pojača iskusnim igračima, a za to je morao da žrtvuje mlade.

Oni su odradili trejd sa Čikagom i u "vetroviti grad" poslali Ota Portera Džuniora, a zauzvrat su dobili Džabarija Parkera i Bobija Portisa.

Oto Porter Džunior je postao najplaćeniji igrač u Bulsima
Oto Porter Džunior je postao najplaćeniji igrač u Bulsimafoto: AP

Sam trejd je došao kao šok baš pred sam početak meča Vizardsa, kada je treneru Skotu Bruksu generalni menadžer Erni Grunfeld rekao da izbaci Ota Portera iz startne postave, što je ovaj priznao kasnije novinarima.

Porter će postati najplaćeniji igrač Bulsa sa 26 miliona dolara po sezoni, a u celom Čikagu samo jedan sportista je plaćeniji od njega - bejzbolaš Džon Lester.

Kako javlja Adrijan Vojnarovski, najobavešteniji novinar u NBA, razmenu su obavili i Finiks i Majami, a ekipa našeg Igora Kokoškova konačno je dobila stabilnog i iskusnog plejmejkera.

U Arizonu stižu Tajler Džonson i Vejn Elington, dok put Floride je otišao Rajan Anderson.

Džonson je 2014. draftovan upravo od Majamija, u kojem je proveo dosadašnji deo karijere. On je ove sezone prosečno beležio 10,8 poena i 2,5 asistencija po utakmici.

Njemu ove godine ističe ugovor vredan oko 19 miliona dolara po sezoni, a za sledeću godinu ima "igračku opciju" prema kojoj može da produži ugovor sa ekipom u kojoj se nalazi na još godinu dana. Elingtonu ove godine ističe ugovor vredan šest miliona dolara i očekuje se da se on ne zadrži u Finiksu, već da bude otpušten sada ili na kraju sezone. On ove sezone beleži 11,7 poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.