PARTIZANOV DŽELAT U TOP 8: Maestralni Dragan Apić srušio Frankfurt!
Foto: Saša Pavlić Koky

top 16

PARTIZANOV DŽELAT U TOP 8: Maestralni Dragan Apić srušio Frankfurt!

Poslednje utakmice Top 16 faze Evookupa

Objavljeno: 09:33h

Košarkaši litvanskog Ritasa su prošle nedelje savladali Partizan u Beogradu u petom kolu Top 16 faze Evrokupa (78:77), dok su u poslednjem 6. kolu na svom terenu nadigrali Monako sa 90:68, te su se tako plasirali u četvrtfinale ovog takmičenja.

Litvanski tim je u poslednjem kolu, pred više od 8.000 svojih navijača u Simens areni, deklasirao Monako i obezbedio plasman u četvrtfinale. Ritas je na početku utakmice “zaskočio” goste, poveo sa 17:2 i do kraja utakmice nije dozvolio protivniku ozbiljniji povratak u meč.

Ubedljiva je bila i Lokomotiva Kubanj, koja je u poslednjem kolu grupe F na svom parketu pobedila Frankfurt Skajlajners sa 84:58.

Četa trenera Vlade Jovanovića je u ovoj grupi zauzela drugo mesto iza Asvela, pa će igrati protiv ruskog Uniksa.

Najefikasniji u timu Lokomotive je bio srpski centar Dragan Apić sa 18 poena (7/8 za dva), šest skokova i dve asistencije. Frankfurt je predvodio Džejson Klark sa 13 poena.

Ritas će, kao drugoplasirani tim u grupi E, u četvrtfinalu Evrokupa igrati protiv Valensije, dok Monako završava takmičenje.

Uniks je u direktnom okršaju za prvo mesto u grupi H ubedljivo pobedio Andoru i “izabrao” Lokomotivu Kuban za protivnika u četvrtfinalu.

Neizvesnosti je u Kazanju bilo samo u prvoj četvrtini, koja je pripala gostima. U nastavku je dominirao Uniks, koji je Andori u preostale tri četvrtine dozvolio da postigne samo 32 poena.

Morgan sa 16 i Henri sa 14 poena bili su najefikasniji kod pobednika, a Dijanje sa 12 i Albisi sa 10 u španskom timu.

Evrokup, četvrtfinale:

Alba - Unikaha Asvel - Andora Valensija - Ritas Uniks - Lokomotiva

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.