FMP herojski preokrenuo u Sloveniji, Zadar savladao Megu i još više pogurao Partizan ka F4!
Košarkaši Zadra savladali su Megu, Foto: Zadar/Zvonko Kucelin

aba liga, 18. kolo

FMP herojski preokrenuo u Sloveniji, Zadar savladao Megu i još više pogurao Partizan ka F4!

Zadar nakon ovog trijumfa ima skor od 6 pobeda i 12 poraza koliko ima i Igokea

Objavljeno:

Krka nikada nije savladala FMP u ABA ligi, a njeni košarkaši su se potrudili da tradicija bude nastavljena i večeras pošto su poraženi posle preokreta rezultatom 76:71.

Imali su igrači iz Novog Mesta dobijen meč u svojim rukama, ali su u poslednjoj četvrtini ispustili prednost od 11 poena.

Ostalo je da se igra oš 3 minuta i 46 sekundi, a domaćin je u tom periodu postigao samo 1 poen. FMP je prešao u vođstvo 45 sekundi pre kraja poenima Pota (71:72), a isti igrač je do kraja utakmice pogodio još 4 slobodna bacanja za konačnih 71:76.

Pot je meč završio sa 28 poena, 9 asistencija i indeksom korisnosti 35. Jeremić je ubacio 14, koliko i Lapornik u redovima domaćina.

Krka je ovim porazom pokvarila sve dobro što je napravila u Zadru i sa Olimpijom drži začelje tabele – obe ekipe imaju po 5 pobeda i 13 poraza. FMP je na 6. mestu sa skorom 8-10.

Pobeda za Zadar protiv Mege
Pobeda za Zadar protiv Mege foto: ABA liga / Zadar / Zvonko Kučelin

Košarkaši Zadra oporavili su se nakon poraza od Krke i pobedom u Sremskoj Mitrovici nad Mega Bemaksom od 97:85 popravili svoju situaciju u borbi za opstanak u ABA ligi.

Pored toga, Zadrani su dodatno pogurali Partizan pa crno-beli četiri kola pre kraja regularnog dela sezone imaju tri pobede više od Mege uz bolji međusobni skor.

Zadrane je predvodio nekadašnji igrač Partizana, Kvami Von, koji je postigao 23 poena uz 8 asistencija i ostvario indeks korisnosti 34. Pratio ga je Luka Žorić sa 15 poena, dok su Dašić i Špralja ubacili po 11 poena.

Sa druge strane Nikola Mišković je ponovio fenomenalnu partiju iz duela sa Partizanom od pre sedam dana, ovoga puta je ubacio 25 poena uz 9 skokova i 3 ukradene lopte. Osim njega treba pomenuti Ašćerića koji je potigao 12, te Marjanovića sa 10 poena.

Zadar nakon ovog trijumfa ima skor od 6 pobeda i 12 poraza koliko ima i Igokea, Olimpija ima 5-13, kao i Krka, koja u ovom trenutku još nije odigrala meč sa FMP-om.

ABA liga, 18. kolo:

Nedelja:

Mega Bemaks – Zadar 85:97 Krka – FMP 71:76

Subota:

Cibona – Partizan 59:83 Crvena zvezda – Olimpija 89:61 Igokea – Cedevita 75:78

Ponedeljak:

18.00 Budućnost – Morna

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.