PREVARANT HARA KOŠARKAŠKIM SVETOM: Još jedna legenda je žrtva finansijskog stručnjaka, patološkog kockara!
Toni Kukoč i Vlade Divac, Foto: Printscreen/Youtube

PREVAREN I ON

PREVARANT HARA KOŠARKAŠKIM SVETOM: Još jedna legenda je žrtva finansijskog stručnjaka, patološkog kockara!

Legendarni košarkaš iz Hrvatske je upoznao Banfija dok je igrao u Benetonu početkom devedesetih na preporuku kluba

Objavljeno:

Slavni hrvatski košarkaš Toni Kukoč izjavio je da neće odustati od sudskog postupka protiv finansijskog savetnika Paola Banfija.

Finansijski savetnik je Hrvata i Rašu Nesterovića oštetio za više od 13 miliona evra. Legendarni košarkaš iz Hrvatske je upoznao Banfija dok je igrao u Benetonu početkom devedesetih na preporuku kluba. Stručnjak je savetovao Kukoča da otvori račun u švajcarskoj banci zbog stabilnosti njihovog sistema što je on i uradio. Zarada hrvatskog košarkaša je počela da raste, a Banfi je dobio punomoć da obavlja transakcije pa je uz Kukočevog ličnog bankara uspeo hrvatskog igrača da ubedi da investira u izgradnju hotela u luksuznom skijalištu Sent Moric 2004. godine, ali tako što će da podigne kredit, umesto da uloži gotov novac.

Kada je završio NBA karijeru dve godine, Kukoč je otišao da obiđe radove i dobio uverenje da će sve biti gotovo za devet meseci. Posle godinu dana, košarkaš je video da radovi na hotelu nisu išli kako treba kao i da je lokacija hotela udaljena 14 kilometara od Sent Morica, u selu Madulejn. Ispostavilo se da je Banfi godinama izvlačio novac sa računa, što je Kukoča nagnalo da ga tuži još 2012. godine. Hotel je u međuvremenu zaplenila banka i zjapi prazan, a slučaj i dalje traje.

- Nisam upoznat s Banfijevim iskazom, no zbog specifičnih okolnosti celog slučaja vam i ne mogu reći ništa više osim da sam počeo postupak koji će, uveren sam, rezultirati time da vratim svoj novac. Nanešena mi je velika šteta. Na sreću, ni ja ni moja porodica nismo egzistencijalno ugroženi, ali s obzirom na to da je to novac koji sam krvavo zaradio, nemam nameru da odustanem od postupka - rekao je Kukoč za Jutarnji.

Finansijski savetnik Paolo Banfi savetovao je i bivšeg slovenačkog košarkaša Rašu Nesterovića koga je oštetio za oko osam miliona švajcarskih franaka, a do sada se branio da traženi novac nema, jer ga je prokockao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.