ZVEZDIN IZLAZAK IZ KRIZE: Olimpija je rasturena u Pioniru!
Kođarkaši Crvene zvezde dočekuju Olimpiju, Foto: Starsport©

18. kolo aba lige

ZVEZDIN IZLAZAK IZ KRIZE: Olimpija je rasturena u Pioniru!

Sva dešavanja mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno:

Nova pobeda u ABA ligi za košarkaše Crvene zvezde.

Pala je Olimpija u Pioniru veoma ubedljivo rezultatom - 89:61.

Ekipa Milana Tomića je prebrodila krizu od tri uzastopna poraza u dva takmičenja i bez mnogo muke savladala tim iz Ljubljane koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Saša Nikitović.

Imali su prednost tokom celog meča, a presudna je bila druga četvrtina kada su crveno-beli stekli +20 kojih nisu ispuštali do kraja utakmice.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Ognjen Dobrić i Nemanja Nenadić sa 14, odnosno 15 poena, dok je Luka Lapornik osvetlao obraz Olimpiji ubacivši 14 poena.

Ovo je 17. pobeda tima sa Malog Kalemegdana u 18 mečeva, a Olimpija je zabeležila i 13. poraz. Sva dešavanja mogli ste da pratite na našem lajv-blogu.

30. minut - Nastavlja Crvena zvezda da gazi ljubljanski tim u Hali Pionir. Posle tri četvrtine ekipa sa Malog Kalemegdana ima prednost od 66:45 i pobednik je već poznat na ovom susretu. Dobrić sa 12 i Odžo sa 11 predvode tim Zvezde, a Lapornik se i dalje nalazi na 14 poena.

20. minut - Opustili su se crveno-beli i počeli da stavljaju nogu na gas u drugoj deonici. Ekipa Olimpije već sada može da računa na poraz u ovom meču, pošto ih je tim sa Malog Kalemegdana sveo na samo 10 poena u drugih deset minuta utakmice i vode sa 49:29. Nenadić i Simanić su dobili veću minutažu nego inače i uspeli su da opravdaju poverenje trenera, dok se u timu iz Ljubljane najviše ističe Luka Lapornik sa 14 koševa.

10. minut - Crvena zvezda vodi posle prve četvrtine rezultatom 24:19. Odžo prednjači sa 7 postignutih poena, Lapornik je u gostujućem taboru sakupio 8 koševa.

18:45 - Sve je spremno za početak meča u dvorani "Aleksandar Nikolić".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.