PREĐI U ISLAM, MUSTAFA! TI SI SA SRBIJOM ZAVRŠIO: Kalinića tviteraši razapeli zbog izjave o Kosovu!
Nikola Kalinić se našao na udaru zbog svojih izjava o Kosovu i Srbiji, Foto: Dado Đilas/Printscreen/Twitter

OSUDE PLJUŠTE

PREĐI U ISLAM, MUSTAFA! TI SI SA SRBIJOM ZAVRŠIO: Kalinića tviteraši razapeli zbog izjave o Kosovu!

I sam košarkaš je potom ušao u raspravu s neistomišljenicima

Objavljeno:

Nikola Kalinić podigao je prašinu u srpskoj javnosti iznošenjem svojih političkih stavova.

Srpski košarkaš je dao neku vrstu političkog intervjua za "Blic" u kome je govorio o mnogim aktuelnim društveno-političkim temama, a dotakao se i problema Kosova.

Između ostalog srpski košarkaš je naveo da je vreme da Srbi prihvate neke stvari koje su postale realnost, i da bi pitanje problema Kosova trebalo što pre rešiti, ali i da se naš narod mora rešiti nekih iluzija iz prošlosti po njegovom mišljenju.

- Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje - kaže Kalinić i dodaje da je kosovski boj bio pre 600 godina, a već dosta decenija to nije „naša“ teritorija, neka me, kaže, isprave stariji i pametniji ako grešim. Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta - rekao je između ostalog Kalinić.

Većina tih njegovih stavova nikako se nije dopala većem delu Srbije, što se i moglo u neku ruku očekivati, a to je jasno i na osnovu reakcija i pisanja po njegovim Tviter profilu od strane onih koji su pročitali intervju.

Na njegovu adresu stigli su brojni odgovori njegovih neistomišljenika koji su ga žestoko napali zbog iznešenih stavova.

Sam košarkaš nije se libio ni da sa onima koji su ga kritikovali uđe u diskusiju oko iznetog mišljenja i gledišta.

Posebno su se žestoko raspravljali i oko mišljenja o sopstvenom narodu, naciji, njegovom karakteru, ponašanju, jer je prema mišljenju većeg dela tviteraša Kalinić podlegao stereotipima o Srbima plasiranim iz zapadnih medija, te da je na neki način ponizio svoj narod, ne samo u intervjuu, nego i tokom same rasprave.

Bilo je i onih koji su mu jasno poručili da posle ovoga ne treba više nikada da bude pozvan u reprezentaciju Srbije, te da "pređe u islam i da je postao Turčin".

U raspravu e potom uključio i deo korisnika Tvitera koji su podrćali srpskog košarkaša ili su saglasni sa njegovim stavovima barem delimično.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.