KLIPERSI UBEDLJIVI PROTIV KINGSA: Samo Bogdan blistao u srpskom derbiju! Novi tripl-dabl Luke Dončića za istoriju!
Bogdan Bogdanović se pokazao protiv Klipersa, Foto: AP

NBA

KLIPERSI UBEDLJIVI PROTIV KINGSA: Samo Bogdan blistao u srpskom derbiju! Novi tripl-dabl Luke Dončića za istoriju!

Bobi i Teo i dalje daleko od parketa, a Bjelica se nije proslavio

Objavljeno: 12:22h

Srpski derbi se igrao prethodne noći u NBA, a radovali su se Boban Marjanović i Miloš Teodosić protiv Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice.

Doduše, teško da su se nešto preterano radovali s obzirom na to da nijedan od njih dvojice nije ni nastupio na ovom susretu za razliku od njihovih reprezentativnih saigrača koji svojim učinkom nisu uspeli da pomognu Kingsima.

Klipersi su slavili nad Sakramentom 122:108 posle fenomenalno odigrane prve deonice u kojoj su već stekli veliku prednost koju su samo održavali do kraja susreta.

Montrezl Herel je bio odličan sa 25 poena, a Heris je dodao 18.

Na drugo strani još jedna odlična partija Bogdana Bogdanovića sa 19 poena, odmah do njega bio je Foks sa 21 poenom. Nemanja Bjelica je imao slab učinak od 3 poena.

Inače ovo je bio susret ekipa koje se bore za plej-of i Klipersi su sada u prednosti pošto imaju dve pobede viška i zauzimaju poslednju poziciju na tabeli Zapada koja vodi u doigravanje.

Posle meča suspenzije, Jokić je bes iskalio na Filadelfiji sa 32 poena. Večeras Denver gostuje Memfisu, a kvota da će srpski as postići više od 21,5 poena je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za poene košarkaša u NBA ligi.

A kad smo već kod zapadne konferencije, Luka Dončić je upisao novo blistavo veče i polako počinje da piše i istoriju Dalasa.

U tesnom porazu od Toronta 123:120 slovenački reprezentativac je upisao svoj drugi tripl-dabl u karijeri i to sa rekordnim brojem postignutih poena.

Mladi Slovenac je ubacio 35 poena uz 12 skokova i 10 asistencija što mu je bilo dovoljno da postane prvi tinejdžer sa dva ostvarena tripl-dabla u sezoni. Ujedno on je i prvi igrač Mavsa još od Džejsona Kida koji je ostvario više od jednog tripl-dabla u sezoni.

Ipak, njegova partija nije bila dovoljna da Maveriksi izbegnu poraz od najboljeg tima lige koji je predvodio Lenard sa 33 poena, a pripomogao mu je Lauri sa 19 poena.

NBA, rezultati:

Čikago - Klivlend 101:104 LA Klipers - Sakramento 122:108 Oklahoma - Milvoki 118:112 Hjuston - Orlando 103:98 Dalas - Toronto 120:123 Minesota - Juta 111:125 San Antonio - Vašington 132:119 Njujork - Majami 97:106 LA Lejkers - Finiks 116:102

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.