PARTIZAN GRABI KA PLEJ-OFU: Crno-beli u direktnom okršaju srušili Megu trojkama, gostima malo fenomenalni Mišković!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

ABA LIGA, 17. KOLO

PARTIZAN GRABI KA PLEJ-OFU: Crno-beli u direktnom okršaju srušili Megu trojkama, gostima malo fenomenalni Mišković!

Sva dešavanja sa meča ste pratili u "lajv blogu" na Espreso.co.rs...

Objavljeno: 21:00h

Partizan je jednom nogom blizu plasmana u plej-of ABA lige posle velike pobede nad Mega Bemaksom 98:86, direktnim konkurentom u borbi za plasman među prva četiri tima.

Pet kola uoči kraja ligaškog dela takmičenja, crno-beli su stekli tri pobede više od ekipe iz Sremske Mitrovice koja jedina može da ih ugrozi u borbi za mesto u plej-ofu.

Odlična je to utakmica bila u hali Pionir, tokom koje je domaćin konstantno bio u prednosti, ali sve do poslednje četvrtine nije uspevao da slomi mladu i poletnu ekipu Dejana Milojevića.

Imali su i fenomenalnog Nikolu Miškovića koji je odigrao verovatno i utakmicu karijere, postigavši 30 poena (5 trojki) za manje od 29 minuta na parketu, i on je bio taj koji je konstantno držao u životu svoj tim.

Fenomenalan je bio Nikola Mišković sa 30 poena
Fenomenalan je bio Nikola Mišković sa 30 poenafoto: Starsport©

Međutim, presudio je odličan šut Partizanove bekovske linije i serija trojki krajem treće i početkom četvrte četvrtine u kojoj su prednjačili Aleksej Nikolić i Markus Pejdž.

Upravo je slovenački reprezentativac bi najefikasniji u pobedničkom timu sa 20 poena, a 15 je dao Si, po 13 Lendejl i Renfro i 11 Pejdž.

KK Partizan - statistika
KK Partizan - statistikafoto: Printscreen/aba-liga.com
KK Mega Bemaks - statistika
KK Mega Bemaks - statistikafoto: Printscreen/aba-liga.com
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na meču u Pioniru ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

ČETVRTA ČETVRTINA

Ponovo Partizan bolje otvara novu četvrtinu u meču. Sjajna serija crno-belih na krilima Pejdža i Nikole Jankovića. Sada je jasno da crno-beli imaju sjajno šutersko veče, pogodili su 12 trojki iz 21 pokušaja.

Novom trojkom Alekseja Nikolića domaćin stiže do najveće prednosti 85:71.

1 / 23 Foto: Starsport©

Rutinski su priveli crno-beli meč kraju u poslednjih pet minuta, dok su gosti počeli da se brzo ispucavaju jureći rezultat. Istakao se i Lendejl sa zakucavanjima.

Na kraju se bespotrebno malo i zakuvala situacija usled malog koškanja Atića i Lendejla, a potom je Bandža Si dobio i tehničku.

TREĆA ČETVRTINA

Fenomenalnih pet minuta na početku drugog poluvremena i za jedne i za druge. Mišković je nastavio da pogađa, a priključio mu se i Atić trojkama, pa je Mega uspela da se spusti na 55:52.

Ipak, tada počinju da se dižu crno-beli trojkama Jankovića, Lendejla i Bandže Sija, pa se malo opet odlepljuju na 61:54. Potom su pogodili i Renfro i Pejdž, pa je opet bilo 10 razlike.

Međutim, spreman odgovor su imali Milojevićevi momci, pre svih zaista neverovatni Mišković koji pogađa iz svih pozicija. Priključili su mu se i ostali saigrači, pa ponovo Mega stiže na -1 i uz to je imala dva slobodna bacanja da izjednači i povede, ali nije iskoristila.

Uoči poslednjih 10 minuta Partizan vodi 71:67.

DRUGA ČETVRTINA

Mladi Nikola Mišković je ulaskom sa klupe potpuno pokrenuo ekipu Mege i on ih svojim poenima drži u priključku (već ih je sakupio 13 sredinom druge deonice), dok sa druge strane mu parira Aleksej Nikolić koji je uneo neophodnu energiju sa klupe Partizana.

Ali najveći problem Mege jeste što niko od ostalih igrača se nije priključio Miškoviću, a to se odrazilo i na stanje na terenu i rezultat na semaforu.

Sa druge strane dve trojke Alekseja Nikolića, pa onda i Markusa Pejdža, i Partizan konačno stiže do dvocifrene prednosti pred sam odlazak na petnaestominutni odmor.

Mogla je ova prednost biti i veća da su igrači Partizana bili precizniji sa linije za slobodna bacanja (12/18). Rezultat na poluvremenu je 50:40.

PRVA ČETVRTINA

Fenomenalno je otvorio domaćin utakmicu serijom 8:0 i sa dve trojke sa istog mesta Aleksa Renfroa.

Nadtrčali su igrači Partizana, posebno u prvih pet minuta, svoje protivnike, zbog čega je trener Milojević bio jako nezadovoljan. Renfro je ubrzo postigao i svoju treću trojku, pa su crno-beli imali i napad za +10.

Međutim, tu šansu su propustili i kao da je od tog momenta ekipa Mege počela da se diže, nisu dozvolili nijedan poen da prime do kraja četvrtine, a smanjili su na samo poen zaostatka 19:18.

1 / 5 Foto: Starsport©

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.