BJELICA USPAVAO GRIZLIJE: Dabl-dabl Srbina u pobedi Kingsa! Jokić posmatrao iživljavanje Denvera nad Finiksom!
Dabl-dabl Nemanje Bjelice u pobedi nad Memfisom, Foto: AP

nba liga

BJELICA USPAVAO GRIZLIJE: Dabl-dabl Srbina u pobedi Kingsa! Jokić posmatrao iživljavanje Denvera nad Finiksom!

Bogdan Bogdanović je na meču protiv Grizlija proveo na parketu gotovo 20 minuta i ubacio tek pet poena, uz veoma loš šut za tri poena (0-5), a imao je i skok i tri izgubljene lopte

Objavljeno:

Odigrano je nekoliko mečeva u NBA ligi u noći između petka i subote, a samo je Nemanja Bjelica pružio odličnu partiju od Srba.

Sakramento je upisao veoma važnu pobedu u Memfisu (99:96), kojoj je umnogome kumovao Nemanja Bjelica. Posle bledih izdanja prethodnih dana, srpski košarkaš konačno je imao svoje veče.

Upisao je 17 poena (šut iz igre 6/10, šut za tri poena 4/4), uz 11 skokova, dve asistencije, tri blokade, ukradenu i izgubljenu loptu za 32 i po minuta na terenu.

Bjelici je to bio drugi "dabl-dabl" učinak ove sezone, nakon što je zablistao na startu sezone protiv Vašingtona kada je ostvario 26 poena uz 12 skokova.

Badi Hild sa 26 poena i Dearon Foks doprinelu su novom trijumfu Kingsa, koji sada sa skorom 25-24 čuvaju deseto mesto na tabeli Zapadne konferencije, baš kao i Los Anđeles Lejkersi, koji su tik iza crte za plej-of.

Bogdan Bogdanović je na meču protiv Grizlija proveo na parketu gotovo 20 minuta i ubacio tek pet poena, uz veoma loš šut za tri poena (0-5), a imao je i skok i tri izgubljene lopte.

Najbolji kod Memfisa (skor 19-30) bili su Omri Kaspi sa 18 i Majkl Konli sa 16 pogodaka i devet asistencija.

Denver je bio ubedljiv protiv Finiksa (132:95) uprkos tome što u timu nije bilo suspendovanog Nikole Jokića.

Nikola Jokić je bio suspendovan zbog učestvovanju u incidentu na prethodnom meču
Nikola Jokić je bio suspendovan zbog učestvovanju u incidentu na prethodnom meču foto: AP

U odsustvu srpskog centra glavnu reč na terenu vodili su Pol Milsap sa 20 i Malik Bizli sa 19 poena, dok je Mejson Plamli upisao 16 pogodaka, uz sedam skokova i šest asistencija.

Nagitsima je to bila 32. pobeda, uz 15 poraza ove sezone i dalje drže drugu poziciju na Zapadu iza Golden Stejta, koji ima dve pobede više i poraz manje.

U ekipi Finiksa (skor 11-40) najbolji je bio Devin Buker sa 35 poena.

Slavili su i Klipersi u noći između petka i subote, i to u Čikagu - 106:101, čime su došli do 27. pobede u sezoni. Trijumf su ostvarili najviše zahvaljujući Luu Vilijamsu koji je upisao prvi "tripl-dabl" u karijeri - 31 poen, uz po 10 skokova i asistencija.

On je tako postao i prvi igrač od 1993. koji je sa klupe za rezervne igrače uspeo da ostvari "tripl-dabl" učinak i to sa preko 30 ubačenih poena.

Odlično ga je pratio Tobijas Heris sa 29 poena i osam skokova, dok srpski igrači Miloš Teodosić i Boban Marjanović nisu dobili priliku ni u Čikagu.

Kod Bulsa (skor 11-38) najbolji je bio Zek Lavin sa 29 poena.

Maestralna partija Luke Dončića
Maestralna partija Luke Dončića foto: Reuter

Luka Dončić imao je još jedno sjajno veče na meču protiv Detroita, koji je Dalas dobio rezultatom 106:101.

Mladi Slovenac je na tom duelu odigrao maestralnu rolu i izjednačio rekord NBA karijere sa 32 poena, uz po osam skokova i asistencija.

Dončić je za 35 minuta na parketu ostvario šut iz igre 9/19, za tri poena 3/9, dok je uspešno realizovao 11 od 13 slobodnih bacanja. Imao je i blokadu, i dve ukradene lopte, uz četiri izgubljene na meču.

Reprezentativac Slovenije jedini je igrač uz Lebrona Džejmsa i Kevina Durenta koji je ostvario tako impresivan učinak u NBA ligi kao tinejdžer.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.