TAKAV KAO JOKIĆ NIKAD NIJE POSTOJAO: Amerikanci izabrali 3 Srbina među 100 najboljih NBA igrača u ovom trenutku!
Nikola Jokić je 8. najbolji igrač u NBA, Foto: AP

Veliko priznanje za Srbiju

TAKAV KAO JOKIĆ NIKAD NIJE POSTOJAO: Amerikanci izabrali 3 Srbina među 100 najboljih NBA igrača u ovom trenutku!

I ne samo to, nego su asa Denvera stavili u 10 najboljih

Objavljeno:

Srbija ima 3 košarkaša među 100 najboljih u NBA!

Tako je odabrao ugledni američki sportski portal "Bličer riport" koji je sastavio listu najboljih igrača u najjačoj ligi sveta ove godine.

Očekivano najbolje plasirani Srbin je Nikola Jokić koji igra sezonu života i sa svojim Denverom se bori za prvo mesto na Zapadu.

"Bličer riport" smatra da je Nikola Jokić osmi najbolji igrač cele lige, a u njegovom opisu kažu:

- Ne bi trebalo da postoji centar koji poentira, skače i asistira na tom nivou. Jer nikad nije ni bio. Oskar Robertson i Rasel Vesbruk su jedini koji su imali najmanje 20, poena, 10 skokova i 8 asistencija za 36 minuta u proseku u celoj sezoni. A obojica su bekovi i nijedan od njih nije ni blizu Jokićevog procenta uspešnosti šuta.

Najbolji košarkaš je prema njihovom odabiru Džejms Harden, a potom slede Entoni Dejvis i Lebron Džejms, zatim Janis Adetokumbo, Stef Kari, Kevin Durent, Kavai Lenard, pa naš Jokić, a posle njega su Pol Džordž i Kajri Irving.

Uz mladog Somborca Srbija ima još dva igrača među 100 najboljih u dosadašnjem delu sezone, a to su Bogdan Bogdanović koji je na 90. mestu i Nemanja Bjelica koji je na 92. poziciji.

Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović su takođe među 100 najboljih
Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović su takođe među 100 najboljihfoto: Reuters

Od drugih igrača sa prostora bivše Jugoslavije Nikola Vučević je 25, Luka Dončić je 33, Jufus Nurkić je 46, a Bojan Bogdanović 71.

Inače, izbor se vršio tako što su se u obzir uzimali sledeći parametri: najmanje 500 minuta zaključno sa 22. januarom; gleda se isključivo ove godina, nebitno kakav je igrač bio u ranijim sezonama; korisnost igrača se gleda kao veština; učinak formira raspored; prosek poena nije ključan, efikasnost, kreativnost, odbrana i generalni doprinos se takođe cene.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.