KAKO SE GLASALO ZA SRBE U IZBORU ZA OL STAR? Jokić dobio 10 puta više nego prošle godine, neko nije dobio nijedan!
Srpski košarkaši u izboru za NBA Ol star, Foto: Reuter/Kelly L Cox, Profimedia, AP/Steve Yeater, Reuter/Jennifer Stewart, EPA/John G Mabanglo

Sve su cenjeniji

KAKO SE GLASALO ZA SRBE U IZBORU ZA OL STAR? Jokić dobio 10 puta više nego prošle godine, neko nije dobio nijedan!

Srpski centar će skoro sigurno biti učesnik meča svih zvezda

Objavljeno: 09:42h

Završeno je glasanje za NBA Ol star, poznate su startne petorke, u kojima se nije našlo mesta ni za jednog Srbina.

Fanovi, igrači i mediji su glasali, a nijedan naš igrač nije dobio toliko poverenje da se nađe među 5 igrača iz svojih konferencija, tačnije Zapadne konferencije u kojoj svi igraju.

Ipak, za očekivati je da se u meču svih zvezda nađe konačno Nikola Jokić, tako što će ga treneri odabrati među rezervne igrače.

Nikola Jokić će skoro sigurno igrati na Ol staru
Nikola Jokić će skoro sigurno igrati na Ol starufoto: Profimedia

No da se pozabavimo malo i kako su prošli srpski košarkaši u ovogodišnjem izboru, tačnije koliko su glasova od koga dobili.

Kada je reč o glasovima fanova, najviše je dobio Jokić 1.445.989 glasova što je ogroman napredak u odnosu na prošlu godinu kada je imao 114.929.

Iza njega sledi Bogdan Bogdanović sa 243.440 (prošle godine 33.842), Boban Marjanović je dobio 123.533 (prošle godine 13.377), Nemanja Bjelica je imao 121.732 (prošle godine 10.690), a Miloš Teodosić 65.564 (prošle godine 26.374).

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica
Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelicafoto: Dado Đilas

Kada su u pitanju glasovi kolega igrača iz NBA, ponovo je najbolji bio Jokić, koji je po njima bio čak 5. u Zapadnoj konferenciji sa 75 glasova od rugih igrača. Bogdan Bogdanović je dobio 10, Boban Marjanović 4 i Nemanja Bjelica 3. Miloš Teodosić očekivano nije dobio nijedan glas drugih igrača.

Može se reći da su srpski košarkaši u NBA iz godine u godinu sve cenjeniji od strane drugih igrača, jer su prošle godine ukupno sva petorica osvojili 18 glasova, dok ove godine imaju 92.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.