JOKIĆ NIJE BIO NI BLIZU, DONČIĆ IZVISIO: Određene startne petorke za NBA Ol star, Lebron i Janis kapiteni timova!
Nikola Jokić i Luka Dončić ipak nisu izabrani u startne postave na Ol staru, Foto: AP

Glasanje završeno

JOKIĆ NIJE BIO NI BLIZU, DONČIĆ IZVISIO: Određene startne petorke za NBA Ol star, Lebron i Janis kapiteni timova!

Ostaje nada da će srpski centar biti odabran od strane trenera među rezerve

Objavljeno: 09:29h

U noći između četvrtka i petka završeno je glasanje za NBA Ol star i određene su startne postave, odnosno odabrana su po petorica igrača iz obe konferencije koji će započeti 68. meč svih zvezda.

U njihovom biranju su učestvovali pre svega navijači, a potom i igrači i novinari NBA klubova.

Lebron Džejms je po 15. put izabran na Ol star i biće kapiten svog tima pošto je u ukupnom preseku glasova dobio najviše na Zapadu, dok je na Istoku to Janis Adetokumbo.

Njih dvojica će biti kapiteni dve ekipe, a potom će birati svoje saigrače sa kojima će igrati, pošto u poslednje tri godine više se ne igra meč između Zapada i Istoka, već igrači sa najviše glasova iz obe konferencije biraju svoje ekipe.

Ono što se posebno mora istaći jeste da je Luka Dončić, koji je sve vreme bio drugi po broju glasova navijača na Zapadu kada su u pitanju igrači na unutrašnjim pozicijama, odmah iza Lebrona, ispao iz startne postave posle glasanja trenera i novinara, ali i ukupnog preseka glasova sa igračima na spoljnim linijama.

Tako su u startnu postavu sa Zapada odabrani Džejms Harden, Pol Džordž, Stef Kari i Kevin Durent uz već pomenutog Džejmsa. Dok su sa druge strane sa Istoka, uz Adetokumba, odabrani Kavai Lenard, Džoel Embid, Kajri Irving i Kemba Voker.

Interesantno je da usled svega mnogi ne pominju Dončića sada uopšte kao učesnika Ol star utakmice, jer smatraju da on neće biti odabran ni među rezerve bez obzira što je dobio toliki broj glasova navijača.

Sa druge strane, svi predviđaju da će među 14 rezervnih igrača koje će odabrati treneri NBA timova biti naš Nikola Jokić, koji se nije previše istakao po broju glasova navijača, igrača i novinara (bio je tek 6. na Zapadu među visokim igračima).

Ipak, s obzirom na to da je Denver trenutno najbolji tim na Zapadu i Jokić njihov najbolji igrač svi očekuju da bude odabran među rezerve. Srbin je po broju glasova kolega igrača i novinara bio 5. na Zapadu, ali su mu nedostajali glasovi fanova.

Lista rezervnih igrača, po 7 iz obe konferencije, biće objavljena 31. januara, a 7. februara u direktnom prenosu će kapiteni Lebron Džejms i Janis Adetokumbo birati igrače za svoje ekipe.

Ovogodišnji Ol star vikend se održava u Šarlotu od 15-17. februara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.