ĆALE MU JE BIO BANANAMEN, A ON ČUPA OBRUČE PO AMERICI: Sin legendarnog srpskog košarkaša razbija u NCAA!
Željko Rebrača sa naslednikom Filipom koji igra fenomenalno u NCAA, Foto: Printscreen/Instagram/_filip_rebraca

Ide prema "Martovskom ludilu"

ĆALE MU JE BIO BANANAMEN, A ON ČUPA OBRUČE PO AMERICI: Sin legendarnog srpskog košarkaša razbija u NCAA!

Cela zemlja je obožavala njegovog oca, a naslednik ide njegovim stopama

Objavljeno:

Nekada smo se divili njihovim očevima i obožavali ih, ali polako dolazi vreme da oni u narednim godinama postanu miljenici nacije, baš kao što je to uvek sa srpskim košarkašima koji su nam donosili radost.

Brojni sinovi bivših vrhunskih igrača iz naše zemlje polako grabe krupnim koracima ka seniorskoj košarci i pokazuju svoj talenata.

Košarkaška javnost već zna za Balšu Koprivicu, Marka Pecarskog, Uroša Trifunovića, Nikolu Miškovića, a sada je red da naša javnost upozna i Filipa Rebraču.

Sada ne moramo ni da vam kažemo čiji je naslednik, jer se po prezimenu da naslutiti da je reč o jednom od najboljih evropskih centara svih vremena, koga su problemi sa srcem sprečili da napravi i još značajniju karijeru u NBA - Željka Rebrače.

Kao i njegov otac i Filip igra na poziciji centra, a trenutno je član tima Severna Dakota Fajting Hoks u kome igra izuzetno važnu ulogu.

Samo tokom ove NCAA sezone se istakao kao jedan od vodećih igrača ekipe koja inače pravi odlične rezultate i sve je bliža ulasku u "Martovsko ludilo".

On već privlači pažnju lokalnih medija pogotovo što se na terenu ponaša kao lider ekipe, onaj koji pokreće i svojim ponašanjem, ali i obraćanjem motiviše saigrače.

Posebno im je interesantno što se iako mlad ne libi da ulazi u rasprave sa sudijama kada njegov temperament (pravi srpski rekli bi neki) dolazi do izražaja, a u tim situacijama uglavnom koristi srpski jezik da ne bi razumeli šta im priča.

- Ne želim da me čuju kako se bunim na engleskom. Ne mogu da mi daju tehničku kada ne razumeju šta sam rekao - rekao je Filip povodom njegovih psovki na srpskom upućenih arbitrima.

Ono čime već sada podseća na svog slavnog oca jesu blokade (Željku je nadimak bio i Bananamen prim. aut), već ih je ove sezone sakupio 18.

Ali takođe i kao otac je sklon monstruoznim zakucavanjima, pa često se na društvenim mrežama vrte klipovi kako "lomi obruče" na utakmicama baš kao što je to bilo na susretu sa lokalnim rivalom Južna Dakota Stejtom.

U proseku postiže 8 poena po meču uz šut iz igre 55%, a vrlo dobar je i sa šutem za tri poena 38%. Ujedno je i prvi skakač tima sa 5,8 skokova po meču.

Poenterski se najviše istakao protiv Ajdaha kome je ubacio 19 poena, a dabl-dablove je upisivao protiv Mejvila i Konkordije.

Inače, valja pomenuti da je njemu ovo ruki sezona pošto je prošle godine igrao za srednju školu Vilinston Nortempton u Masačusetsu i bio proglašen za MVP-ja.

Dobro su upoznati u SAD i sa njegovim košarkaškim pedigreom, da je njegov otac igrao za Detroit i Kliperse. U to vreme je i Filip odrastao u SAD i čak je jednom prilikom upoznao i Kobija Brajanta.

- Bilo je kul odrasti u NBA svlačionici, iako kao klinac nisam to potpuno cenio. Mislio sam da je to normalno, mislio sam da svako može imati to iskustvo. Sada, kada pogledam unazad, svestan sam koliko sam blagosloven što sam imao priliku da sve vidim iz prve ruke. Šta ima, mališa? Rekao mi je Kobi, bio sam drugi razred, ali ta scena i dalje prolazi kroz moju glavu - ispričao je Filip.

Ono što mu sigurno olakšava igranje u timu jeste i prisustvo Denija Mihajlovića, trenera koji je rođen u Beogradu.

Nadamo se da će njih dvojica biti predstavnici Srbije ove godine u "Martovskom ludilu", ali i da njihova karijera nastavi uzlaznom putanjom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.