NIJE ZNAO NI DA POSTOJI TO PRAVILO: Jokić se šokirao kad su mu novinari rekli da možda bude suspendovan!
Nikola Jokić se iznenadio zbog pravila da može da popije suspenziju, Foto: AP

A nije bio kriv

NIJE ZNAO NI DA POSTOJI TO PRAVILO: Jokić se šokirao kad su mu novinari rekli da možda bude suspendovan!

I to ne zbog sukoba koji je imao sa Krauderom, već okršaja koji su imali Plamli i Fejvors

Objavljeno:

Nikola Jokić se ne plaši potencijalne kazne i suspenzije od strane lige zato što je sa klupe nogom zakoračio na teren tokom sukoba Fejvorsa i Plamlija.

U jednom uzbudljivom i dramatičnom meču i srpski as je na neki način podlegao emocijama, pa je i on sam u jednom trenutku ušao u okršaj sa Džejom Krauderom, ali o tome nije govorio posle utakmice.

Novinari su ga pitali da li očekuje kaznu, odnosno suspenziju od jednog meča (što je kazna prema pravilima NBA kada igrač sa klupe zakorači u teren), ali on je rekao da ne zna za to pravilo i da ne očekuje da bude sankcionisan.

- Nisam video na početku šta se desilo, video sam da su se uneli u lice jedan drugom i počeli da se guraju. Ne očekujem da ću biti suspendovan. Nisam bio na terenu - upitno je odgovorio Jokić novinarima, ali su mu oni odgovorili da je stao na osnovnu liniju što je prema pravilima deo terena i zbog toga može biti kažnjen.

- Ne mogu da stanem?! Nisam bio ni blizu. Ako će me kazniti, onda neka me kazne. Mislim da nisam uradio ništa - zbunjeno je rekao Jokić.

U direktnom duelu sa jednim od najboljih defanzivaca lige Rudijem Goberom odigrao je maestralno postigavši 28 poena uz 21 skok, a ovo je bilo njegovo rešenje za Francuza.

- Prvo što mi je bilo u glavi je da budem blizu njega, da ga guram i pokušam da uđem u što viđše fizičkog kontakta sa njim, jer niko ne može da skočia toliko visoko, ako postoji fizički kontakt. To je ono što sam pokušavao tokom celog meča - rekao je Jokić na pitanje kako je branio Gobera, a usledilo je i pitanje o branjenu visokog pik'en rola sa Donovanom Mičelom.

- On je brz, ima dobre poteze, oseća se komforno u tim situacijama i ima Rudija Gobera koji je odmah iza njega. Ako oseti da nema dobar šut, odmah će loptu dodati njemu. Igraju dobru košarku - rekao je Jokić.

Navijači Jute su mu skoro svaki put zviždali kada je lopta bila kod njega, ali on kaže da ih nije čuo uopšte.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.