TRINKIJERI NIJE LJUT ZBOG ZICERA, ALI: Sad sam im objašnjavao zašto su Džordan i Tom Brejdi najveći svih vremena!
Andrea Trinkijeri kaže da nije ljut zbog promašenog zicera, Foto: Starsport©

Nedostaje mentalne discipline

TRINKIJERI NIJE LJUT ZBOG ZICERA, ALI: Sad sam im objašnjavao zašto su Džordan i Tom Brejdi najveći svih vremena!

Strateg crno-belih o utakmici protiv Monaka i pobedi

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Velika i važna pobeda za Partizan u Monte Karlu. Revanširali su se Monaku za poraz od prošle nedelje u "Pioniru", i zadržali šanse da se domognu i plasmana među Top 8 što bi zaista bio izvanredan uspeh.

Zato ostaje i velika žal što crno-beli nisu uspeli i da uz pobedu nadoknade i minus 4 iz prethodnog meča koliko su izgubili od "kneževa", a nije da nisu imali šansu.

Vodili su u poslednjem minutu 6 razlike, ali su onda napravili bespotreban faul nad Gladirom pri šutu za 3 poena 4 sekunde pre kraja i razlika je smanjena na -3, a potom je u poslednjoj sekundi Janković promašio zicer pod košem.

Upravo o toj situaciji je i govorio trener Andrea Trinkijeri na konferenciji za novinare posle meča.

- Da vam iskreno kažem, znam da želite da znate, da li sam ljut? E, pa, nisam. Mogli smo da dobijemo i pet, šest razlike. Ne želim da pravim grešku kao u medijima, da je sve na jednu utakmicu, život na poslednju akciju - rekao je Italijan i dodatno pojasnio:

Andrea Trinkijeri o onome što nedostaje njegovom timu
Andrea Trinkijeri o onome što nedostaje njegovom timu foto: Starsport©

- Promašili smo taj zicer, ali nismo zato izgubili... Imali smo super utakmicu, a ako gledamo duel u Beogradu, oni su nas razbili, košarkaški, taktički. Ovog puta smo se pripremili, imali smo dobre momente, delovali kao ozbiljna ekipa. Ne mogu da kažem da sam najsrećniji, ali ide na bolje.

Ipak, on ističe da zna šta i dalje nedostaje njegovoj ekipi.

- Nemamo mentalnu disciplinu. Sad sam im objasnio primer, zašto je Tom Brejdi najveći svih vremena? Zašto je Majkl Džordan najbolji ikada, Lebron? Jer oni rade prave stvari u pravom trenutku. Njihove karijere se sažimaju u slikama. To će nam biti sledeći stepen, prave stvari u pravom momentu - kazao je Trinkijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.