SAD NI TOP 8 NIJE DALEKO: Marinković i Nikolić srećni zbog pobede i Grobara, ali žale za onih +6!
Vanja Marinković, Foto: Beta/Branislav Božić

PObeda DAJE NADU

SAD NI TOP 8 NIJE DALEKO: Marinković i Nikolić srećni zbog pobede i Grobara, ali žale za onih +6!

Trijumf je dao nadu crno-belima da mogu da se plasiraju u Top 8 Evrokupa

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Košarkaši Partizana savladali su Monako na gostovanju sa 71:68.

Taj trijumf dao je nadu crno-belima da mogu da se plasiraju u Top 8 Evrokupa, a, uz Aleksa Renfroa, najzaslužniji za pobedu bio je Vanja Marinković sa 13 poena.

- Najbolja igra u sezoni. Zaustavili ovakav tim šutera, napadača, skakača u njihovoj sali. Mislim da smo igrali dobro. Ostaje žal pod znacima navoda što nismo dobili sa više od četiri razlike. Na kraju taj faul nad Gladirom, ali dobro pobeda je pobeda i dva boda i to bez Zagorca. Mislim da je ovo stvarno sjajno. Sledeća je Alba. Hvala navijačima što su došli u ovolikom broju, stvarno je bilo kao da smo igrali u "Pioniru" - rekao je Vanja Marinković.

Partizanu je falilo malo da nadoknadi minus četiri iz Beograda (Monako je slavio sa 72:68).

- Pokušali smo da nadoknadimo minus četiri iz Beograda, pobedili smo i to je najbitnije, na kraju krajeva. Ta pobeda nas ostavlja u borbi za sledeću fazu i treba samo o tome da razmišljamo, da gledamo dalje i da pobedimo i naredne dve utakmice. Što se tiče utakmice odigrali smo solidno, kvalitetno, stabilno, bez puno oscilacija. Na kraju mogu da kažem zaslužena pobeda. Monako je zaista dobar tim, iskusni su i trener dobro zna šta radi. Teško je protiv njih igrati tako da treba da budemo zadovoljni - izjavio je Aleksej Nikolić.

Na pitanje novinara da li je očekivao da će Partizan biti u prilici da bude nadomak TOP 8 faze imajući u vidu promenu trenera, Nikolić je imao jasan odgovor.

- Nisam ništa ni očekivao. Samo je bilo bitno da dajemo maksimum u Evrokupu i da ne razmišljamo previše o TOP 16 i sledećoj fazi već samo o svakoj sledećoj utakmici - dodao je Nikolić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.