ABA odbila Đilasov predlog, Čović nadglasan!

zanimljive odluke

ABA odbila Đilasov predlog, Čović nadglasan!

Želeli smo da rešimo njihov zahtev, ali to zbog zgusnutog kalendara nije bilo moguće. Protiv predloga smo bili Mladen Veber i ja, dok je Nebojša Čović bio za to da se završnica ABA iga u junu - rekao je Bokan
Objavljeno: 18:32h

Imao je Dragan Đilas zanimljiv predloga da se plej-of ABA lige igra nakon završetka nacionalnih prvenstva, ali je on odbijen. Plej-of ABA je planiran za mart i april, a u međuvremenu bi se igrala Superliga Srbije. Međutim, predsednik ABA Dragan Bokan je potvrdio da je Predsedništvo odbilo Đilasov predlog glasovima 2-1. - Želeli smo da rešimo njihov zahtev, ali to zbog zgusnutog kalendara nije bilo moguće. Protiv predloga smo bili Mladen Veber i ja, dok je Nebojša Čović bio za to da se završnica ABA iga u junu. Mislim da to ne bi bilo u redu prema ostalim klubovima u ABA, pre svega jer smo kalendar precizirali prošlog leta - rekao je Bokan za agenciju MINA.

Fonet
ABA liga je u obavezi prema FIBA da do 1. aprila završi regularni deo prvenstva, a liga je već izašla u susret Crvenoj zvezdi i Cedeviti zbog obaveza u Evroligi, pa finalna serija neće početi u planiranom terminu, a polufinalna će se igrati na dve, a ne tri dobijene utakmice. Bokan je istakao da nije poznato u kojem evropskom takmičenju će sledeće sezone igrati predstavnici ABA, ali da to odluku ,pže da donese samo Skupština koju čine predstavnici klubova.
- FIBA je izašla sa jasnijim, ali ne potpuno jasnim predlogom. To znači da kao liga moramo doneti konačnu odluku. To ne može odlučiti Predsedništvo, već svi klubovi. Nemam preciznu informaciju od FIBA, koja nam je saopštila da ukoliko ne igra pobednik ABA lige u njenom takmičenju igraće tri predstavnika iz različitih država bivše Jugoslavije. U slučaju da prvi ide u Evroligu naredna dva imaju predstavnici Srbije i Hrvatske. Gde je tu interes Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji i BIH? - rekao je Bokan. (Espreso.co.rs/Izvor: B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.