APIĆ NEDOVOLJAN ZA PODVIG: Budućnost ubedljiva u Železniku!
Košarkaši Budućnosti ubedljivo su savladali FMP u Železniku, Foto: aba-liga.com

aba liga, 15. kolo

APIĆ NEDOVOLJAN ZA PODVIG: Budućnost ubedljiva u Železniku!

Budućnost se vratila na treće mesto sa skorom 10-5, dok je FMP u grupi timova od 6. do 8. mesta sa šest pobeda i devet poraza

Objavljeno:

Budućnost iz Podgorice porazila je FMP u Železniku u poslednjem meču 15. runde ABA lige.

Izabranici Jasmina Repeše od starta su nametnuli ritam igre koji im odgovara, a u veću brzinu su ubacili u drugom kvartalu, kada su stekli čak i 17 poena viška. Prednjačili su Filip Barović i Erl Klark.

Igrači aktuelnog šampiona su nastavili su da igraju u dobrom ritmu i u trećoj deonici i vrlo brzo je prednost iznosila više 20 poena. Ipak, u samom finišu treće deonice, FMP je iskoristio opuštanje gostiju i serijom 9:0 koliko-toliko poremetio goste pred početak poslednje četvrtine.

Budućnost dugo nije postigla koš i u poslednjem periodu igre, ali FMP nije koristio prilike da se više približi. Ponovo je svoju rolu imao Erl Klark i Budućnost je odbila nalet domaćih i rutinski privela meč kraju.

Košarkaši Budućnosti savladali su FMP
Košarkaši Budućnosti savladali su FMP foto: Starsport©

Erl Klark bio je najefikasniji kod pobednika sa 17 poena. Barović je dodao 16, Koti Klark 15, a Edvin Džekson 10 koševa.

Po običaju u ekipi FMP-a najzapaženiji je bio Dragan Apić sa 26 poena, šest skokova i tri asistencije. Matic Rebec je upisao osam poena i čak 12 asistencija.

Budućnost se vratila na treće mesto sa skorom 10:5, dok je FMP u grupi timova od 6. do 8. mesta sa šest pobeda i devet poraza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.