POTPUNO LUDILO NIKOLE JOKIĆA! Portlandu ubacio 40 POENA, ovaj dečko NIJE NORMALAN! (VIDEO)
Nikola Jokić dominira, Foto: AP

nba liga

POTPUNO LUDILO NIKOLE JOKIĆA! Portlandu ubacio 40 POENA, ovaj dečko NIJE NORMALAN! (VIDEO)

Jokić je dominirao u svim aspektima igre

Objavljeno:

Nikola Jokić je sinoć u utakmici protiv Portlanda pokazao bivšem saigraču Jusufu Nurkiću ko je gazda na zapadu: sa 40 poena poslao je Blejzerse kući i ostavio Denver na 1. mestu Zapada pobedom od 116:113.

Jokić je za 37 minuta na terenu pored 40 poena imao i 10 skokova i 8 asistencija (zamalo tripl dabl), a šutirao je 15-23 iz igre (4-7 trojke) i 6-8 sa linije slobodnih bacanja.

Pored Jokića, u Denveru je odličan bio i Džamal Marej sa 24 poena, a u timu iz Portlanda po običaju je dominirao Demijel Lilard sa 26 poena.

Jokić je na ovoj utakmici odigrao kao "razbijač": većinu koševa je postigao u reketu, posle guranja sa Nurkićem, mada jeste ubacio i 4 trojke, ponovo preko Bosanca, koji nije znao da li da brani šut ili prodor.

- Bio je baš agresivan. Da li protiv Nurka ili Aminua, išao je pravo na njih, i nisu mu mogli ništa. On je samo davao koševe, potrebno nam je još ovakvih noći od njega - rekao je Džamal Marej za Jokića.

Iz publike su se ponovo čuli uzvici "MVP, MVP", a Jokić je rekao da je na zagrevanju osetio da je tim malo "ravan" i da je morao da da primer saigračima.

Inače, Denver je ubedljivo vodio u većem dalu utakmice, ali su dozvolili Portlandu da im priđe na kraju, pa je završnica bila prilično dramatična.

I tu je Jokić, koji je pogodio par teških šuteva, imao odlučujuću ulogu, a Mekolum je ipak uspeo da smanji na poen razlike 27 sekundi pre kraja, da bi Marej u poslednjem napadu uhvatio sopstveni promašaj, primio faul i rešio utakmicu sa penala.

Evo Nikoline utakmice:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.