PARNI VALJAK SAMO GAZI: Partizan razmontirao Krku!
Ubedljivo je Partizan savladao Krku, Foto: Starsport©

ABA liga, 15. kolo

PARNI VALJAK SAMO GAZI: Partizan razmontirao Krku!

Sva dešavanja na utakmici mogli ste da pratite u "lajv blogu" na Espresu.

Objavljeno:

Košarkaši Partizana pobedili su Krku na domaćem terenu sa 87:55.

Crno-beli su prikazali tečnu igru, najbolju od početka sezone. Pravo je čudo kako su gostujući igrači prebacili 50 poena imajući u vidu da su imali veliki broj izgubljenih lopti.

Strelci Partizan
Strelci Partizanfoto: Printscreen/ABA liga

Partizan je do ubedljive pobede predvodio Markus Pejdž sa 17 poena, dok je u timu Krke samo jedan igrač imao dvocifren broj ubačenih koševa (Lapornik, 13 poena).

Strelci Krka
Strelci Krkafoto: Printscreen/ABA liga

Sva dešavanja na utakmici mogli ste da pratite u "lajv blogu" na Espresu.

IV četvrtina

U istom ritmu je nastavio Partizan i u poslednjoj deonici. Trojkama Pejdža i Nikolića, stiglo se do čak 26 poena razlike u korist domaćih. Slaba su uteha gostima bili poeni Balažiča i Lapornika. Nastavio je Markus Pejdž da rešeta koš rivala i doneo vođstvo Partizanu - 74:46.

Nije popuštao pritisak Partizana. Na dva i po minuta do kraja bilo je čak 32 poena posle trojke Sija. Na kraju su slavili crno-beli sa 87:55.

III četvrtina

Pretpsolednja deonica imala je malo sporiji ritam u odnosu na prve dve. Zabeležena su samo tri poena u prva dva minuta. Kako se igra razvijala, rasla je i prednost Partizana pa je uskoro bilo i plus 17 za domaće - 47:30. Trojkom Renfroa, crno-beli su došli na plus 20.

Nisu uspevali gosti nikako da makar pokušaju da se približe domaćem timu, a razlog za to je veliki broj izgubljenih lopti. Sa druge strane, Partizan nije imao nameru da se zaustavi pa je pogotkom Zagorca rezultat bio 57:38.

1 / 21 Foto: Starsport©

Možda bi rezultat bio i drugačiji da Krka nije imala devet izgubljenih lopti samo u trećoj četvrtini koja je završena sa 61:41 u korist Partizana.

II četvrtina

U nastavku je Partizan nastavio sa dobrom igrom. Prednost je rasla, zahvaljujući poenima Pecarskog i odličnom partijom Markusa Pejdža. Nastavili su crno-beli da gaze gostujući tim, pa je prednost rasla tako da je na šest minuta Partizan vodio sa 31:18 uz 50 posto šut iz igre. Grobare na noge je podiglo sjajno zakucavanje Bandže Sija za nove poene crno-belih.

Nisu imali milosti prema igračima Krke domaći košarkaši. Trojkama Alekseja Nikolića došlo se do prednosti od 13 poena (39:26) na minut i po do poluvremena. Na kraju poluvremena bilo je 39:30.

I četvrtina

Meč je počeo neizvesno - 5:5. Krka je napravila seriju od četiri poena, ali je Partizan uzvratio serijom od 10:2 i preokrenuo na 15:11. Do kraja četvrtine, trojku je pogodio Pejdž za vođstvo crno-belih od 20:11.

18.55 - Pogledajte kako su navijači pozdravili igrače i trenera Trinkijerija pred početak meča.

18.45 - Interesantno je da tribine u hali "Aleksandar Nikolić" neće biti ispunjene kao što se očekivalo, što pokazuju i fotografije nastale petnaestak minuta pre početka utakmice.

1 / 4 Foto: Espreso

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.