VANZEMALJAC! NIJE BILO TAKVOG U 21. VEKU: Ispred Jokića je od danas samo legendarni Vilt Čemberlen!
Nikola Jokić je opet ušao u istoriju, Foto: AP

NBA je dugo čekala

VANZEMALJAC! NIJE BILO TAKVOG U 21. VEKU: Ispred Jokića je od danas samo legendarni Vilt Čemberlen!

Centar Nagetsa je uradio ono što je malo ko mogao i da sanja da će uraditi

Objavljeno: 08:57h

Nema utakmice na kojoj Nikola Jokić ne upiše svoje ime u istoriju NBA ili košarke, pa je tako i posle duela sa Klipersima u kome je briljirao.

Srpski košarkaš je zabeležio novi tripl-dabl sa 18 poena, 14 skokova i 10 asistencija, što mu je drugi put uzastopno, peti put u sezoni, a ukupno 21. u karijeri da je ostvario "trostruko-dvostruko".

Sa novim tripl-dablom Somborac se izjednačio sa legendarnim Karimom Abdulom Džabarom na večnoj listi visokih igrača po broju ostvarenih tripl-dablova u karijeri.

Obojica imaju po 21, iako u nekim statistikama se čak vodi da je čuveni bivši centar Lejkersa i Milvokija u stvari samo 19 puta imao dvocifrene brojeve u tri najvažnije statističke kolone.

Ono što je bitno jeste da je sada ispred srpskog centra samo još legendarni Vilt Čemberlen od visokih igrača po broju tripl-dablova. Čuveni brkajlija je u karijeri uspeo da odigra čak 78 takvih utakmica.

Njih trojica su jedini centri koji su tokom karijere uspeli da ostvare više od 20 takvih učinaka, a to govori o tome kakav je igrač Srbin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.